Uživanje probiotikov pri okužbah in vnetjih

Facebooktwitter

Odlomek iz brošure Iztoka Ostana (2013): Blagor iz črevesja: Probiotiki EM in Vita Biosa. Koper: Institut.O.

Pri preučevanju učinkov mlečnokislinskih bakterij so ugotovili, da laktobacili delujejo v kislem okolju (tako je v debelem črevesu pri uravnoteženi črevesni flori) protibakterijsko; če pa v okolju naraste pH na 7,0 in več, izgubijo obrambno moč pred patogenimi mikrobi (Olivares et al. 2006). Probiotiki EM ustvarjajo kislo okolje, zato naj bi v njih vsebovani laktobacili delovali protiinfekcijsko.

Gospod J. P. iz Rostocka (Nemčija) je navedel primer pacienta z akutnimi zaležaninami (dve rani). V zdravstveno oskrbo so ga sprejeli dne 27.3.2002. Zgornjo od obeh ran so  namazali s probiotikom EM, spodnjo pa na konvencionalen način. Pri zgornji rani so že po treh dneh opazili bistveno izboljšanje, po 14 dneh pa popolno ozdravitev. Zato so kasneje tudi spodnjo rano mazali z probiotikom EM. Zgornja rana se je lepše zacelila.

Gospoda W. N. sta veliko let mučila išijas in vnetje živcev. Dolgo je užival razna zdravila, a brez posebnega učinka. Z uživanjem probiotika EM se je teh težav kmalu rešil.

Vir:

Olivares, M., Diaz-Ropero, M.P., Martin, R., Rodriguez, J.M., Xaus, J. (2006). Antimicrobial potential of four Lactobacillus strains isolated from brest milk. Journal of Applied Microbiology, 101:72-79.

 

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Rezultat raziskave
17/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN