Ali je FHES nezdružljiv s kako vrsto hrane? Ali je primeren tudi za vegetarijance?

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

FHES lahko uživamo s katerokoli hrano. Priporočljiv je tudi za vegetarijance. Med živili, ki jih običajno uživamo, dobivamo aktivni vodik predvsem s svežim sadjem in zelenjavo, ki ju je v prehrani večine ljudi premalo. Po uradnih priporočilih bi morali uživati sadje in zelenjavo vsaj po petkrat na dan (vsaj 400 g). Celo med vegetarijanci, ki zaužijejo več sadja in zelenjave kot povprečen vsejedec, je bilo v naši raziskavi le 20% takih, ki so ju uživali petkrat na dan ali pogosteje. A tudi če uživamo sadje in zelenjavo po petkrat na dan ali pogosteje, dobimo manj aktivnega vodika, kot je za organizem optimalno (Hsu et al., 2010). Zato je priporočljivo uživati tudi sveže sokove ali s FHES oživljeno vodo.

Viri:

Hsu, Yu-Wen, Tsai, Chai-Fang, Chuang, Wen-Chen, Chen, Wen-Kan, Ho, Yung-Chyuan, Lu, Fung-Jou (2010). Protective effects of silica hydride against carbon tetracloride-induced hapatoxicity in mice. Food an Chemical Toxology, 48: 1644-1653.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link