Ali povzroča uživanje FHES kakšne negativne stranske učinke? Ali je njegova uporaba varna?

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.
Opravljeno je bilo več raziskav, ki so na različne načine dokazale, da je uživanje silicijevega hidrida povsem varno (Carlise, 1982; Purdy-Lloyd et al., 2001; Stephanson, Flanagan, 2004a; Hsu et al., 2010). Morda je med njimi najpomembnejša študija, ki so jo opravili tajvanski znanstveniki pod vodstvom dr. Hsu (2010). V njej so na miših preverjali učinke najsodobnejše oblike FHES (MegaHydrate). V hrano so jim primešali zelo velike odmerke FHES – tolikšne, kot bi odrasel človek užil po 24 do 120 kapsul na dan, pa niso odkrili nobenega negativnega stranskega učinka.
Viri:
Carlise, E. M. (1982). The Nutritional Essentiality of Silicon. Nutr. Rev., 40: 193-197.
Hsu, Yu-Wen, Tsai, Chai-Fang, Chuang, Wen-Chen, Chen, Wen-Kan, Ho, Yung-Chyuan, Lu, Fung-Jou (2010). Protective effects of silica hydride against carbon tetracloride-induced hapatoxicity in mice. Food an Chemical Toxology, 48: 1644-1653.
Purdy-Lloyd, K. L., Wasmund, W., Smith L., Raven, P. B. (2001). Clinical Effects of a Dietary Antioxidant Silicate Supplement, Microhydrin®, on Cardiovascular Response to Exercise. J Med Food. 4: 153.
Stephanson, C. J., Flanagan, P. G. (2004a). Differential Metabolic Effects on Mitochondria by Silica Hydride Using Capillary Electrophoresis. J Med Food 7(1), 79-83.

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link