Ali z uživanjem FHES polenimo proizvodnjo antioksidantov v našem organizmu? Ali obstaja nevarnost, da bi zaužili preveč žive vode?

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

Zdi se, da so potrebe organizma po anionskem vodiku izjemno velike. Ko so v že omenjenem poskusu (Hsu et al., 2010) miške dobivale toliko FHES, kot če bi odrasla oseba zaužila do 120 kapsul FHES na dan, je njihov organizem deloval bolje kot pri običajni zdravi prehrani mišk v kontrolni skupini. Proizvodnja antioksidantov v organizmu ni bila motena, pač pa se je povečala, jetra so bila bolje varovana. Pri intenzivnem uživanju FHES organizem krepi telesno zalogo vodika. Po Szent-Györgyiju so bogat rezervoar vodika predvsem jetra, za njimi pa po vrstnem redu še črevesje, ledvice, srce, pljuča in vranica (Flanagan, Flanagan, Elixir).

Viri:

Flanagan, P. G., Flanagan, G. C.. Elixir of Life: The Ultimate Water. Earthpulse Flashpoints, Newtext Number One.

Hsu, Yu-Wen, Tsai, Chai-Fang, Chuang, Wen-Chen, Chen, Wen-Kan, Ho, Yung-Chyuan, Lu, Fung-Jou (2010). Protective effects of silica hydride against carbon tetracloride-induced hapatoxicity in mice. Food an Chemical Toxology, 48: 1644-1653.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link