Ateroskleroza

Facebooktwitter

V začetku osemdesetih let preteklega stoletja sem bila zaradi delovnih naporov zelo izčrpana. Občasno sem imela vrtoglavice. Zdravnik me je napotil na specialistični pregled k nevrologu. Slikali so mi možgane. Test je pokazal kalcifikacijo ožilja v možganih. Takrat mi je bilo 48 let.

Leta 1998 sem začela redno uživati FHES (2 na dan) in spirulino, leta 2001 pa še MAP (vsaj 5 na dan). Vse to mi zelo pomaga, da čutim več moči.

A od nekdaj imam nizek pritisk in že več kot desetletje je minilo, odkar so mi ugotovili tudi bradikardijo (počasno bitje srca). Teh težav prehranski dodatki niso odpravili. Občasno sem še vedno omotična. Ko je krvni tlak zelo nizek, srce ne začne biti bistveno hitreje in v možgane pride premalo krvi in kisika. Čeprav so občasne vrtoglavice pri moji diagnozi običajna težava, me je osebni zdravnik vseeno poslal na specialističen pregled k nevrologu, da bi izključil možnost kakšnih drugih vzrokov omotičnosti. Testiranje možganov ni pokazaloh kakih posebnih nepravilnosti – in, presenetljivo, tudi kalcifikacije ožilja ne.

Minilo je več kot 35 let, odkar so mi odkrili kalcifikacijo ožilja v možganih. Običajno se z leti stanje ateroskleroze slabša, meni pa se je izboljšalo. Ne vem, kaj je vplivalo na to, domnevam pa, da predvsem FHES. Vsekakor sem vesela, da je možno ožilje sčasoma očistiti.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
23/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link