Bolečine v kolenih

Facebooktwitter

Gospa A. (…) je bila leta 1994 stara 61 let. Rada je hodila v hribe, a zadnje leto so jo zelo bolela kolena pri hoji po hribu navzdol. Prepričana je bila, da se bo morala planinarjenju odpovedati. Tisto leto je spomladi opravila čistilno kuro, tako da je uživala samo sadje in zelenjavo ter oreščke (vegansko presnojedstvo). Potem je tudi čez poletje uživala pretežno presno hrano (80%). Bolečine v kolenih so minile. Ko sva šla v gore, je lahko brez težav opravila spust z Lepega špičja v Trento. Večurni spust z 2300 na 600 metrov nadmorske višine je opravila brez bolečin in hitreje kot je “normirano” na kažipotih.

A ob skoraj povsem presni hrani ni mogla trajno vzdržati, ob mešani hrani (z velikim deležem sadja in zelenjave) pa so se bolečine v kolenih ponovno pojavile.

Leta 1998 je prehrano dopolnila s FHES (po 2 kapsuli dnevno). Težko je reči, po kolikšnem času se je učinek pokazal tudi na kolenih, a približno leto za tem je lahko brez težav spet hodila v hribe. Leta 2001 je začela redno uživati tudi MAP, sprva po 3 tablete na dan. Sedaj jih redno uživa po 6-7 na dan. Povečala se ji je moč. Pred tremi leti se je (stara 77 let) v enem dnevu povzpela iz Trente (600 m) na Kriške pode (2000 m) in se spustila nazaj v dolino. Tisto leto je bila tudi na Mangrtu.

Sedaj je stara 80 let. Pojavile so se druge zdravstvene težave, povezane s starostjo (obraba hrbtenice), a izrazitih težav s koleni nima več.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
08/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN