Bolna psička si je opomogla z OKA

Facebooktwitter

Naša znanka je pred šestimi leti posvojila srednje veliko psičko iz zavetišča. Po oceni veterinarjev je stara vsaj štrinajst let. Zadnje leto je postopoma začela pešati, ni več zmogla tako dolgih sprehodov kot prej, vse več je spala, imela manj apetita in postopoma je hujšala. Najprej so mislili, da gre za znake staranja, a specialistični pregledi so pokazali, da ima raka. Čaka jo kemoterapija.

Lastnica že vrsto let redno uporablja aminokisline OKA. Psičko je poskušala pred kemoterapijo okrepiti z njimi, čeprav ve, da so tablete OKA namenjene ljudem in da vsaka živalska vrsta potrebuje specifično kombinacijo aminokislin. Zdaj že tri tedne dvakrat na dan zdrobi tabletko OKA, jo raztopi v vodi in raztopino vbrizga psički v gobček s pomočjo injekcijske brizge, ki ji je na vrh nataknila mehko gumijasto cevko.

Presenetljivo hitro je prišlo do opaznega izboljšanja. Že drugi dan jemanja OKA je znankin prijatelj, ki je s psičko v vsakodnevnih stikih, pripomnil, da je »danes neverjetno živahna«. Kljub poletni vročini je zdaj vsak dan brez izjeme veliko živahnejša in bolj motivirana za sprehode kot prejšnje mesece.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Stanja: pes, rak, živali
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
25/08/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN