Bolna psička si je opomogla z OKA

Facebooktwitter

Naša znanka je pred šestimi leti posvojila srednje veliko psičko iz zavetišča. Po oceni veterinarjev je stara vsaj štrinajst let. Zadnje leto je postopoma začela pešati, ni več zmogla tako dolgih sprehodov kot prej, vse več je spala, imela manj apetita in postopoma je hujšala. Najprej so mislili, da gre za znake staranja, a specialistični pregledi so pokazali, da ima raka. Čaka jo kemoterapija.

Lastnica že vrsto let redno uporablja aminokisline OKA. Psičko je poskušala pred kemoterapijo okrepiti z njimi, čeprav ve, da so tablete OKA namenjene ljudem in da vsaka živalska vrsta potrebuje specifično kombinacijo aminokislin. Zdaj že tri tedne dvakrat na dan zdrobi tabletko OKA, jo raztopi v vodi in raztopino vbrizga psički v gobček s pomočjo injekcijske brizge, ki ji je na vrh nataknila mehko gumijasto cevko.

Presenetljivo hitro je prišlo do opaznega izboljšanja. Že drugi dan jemanja OKA je znankin prijatelj, ki je s psičko v vsakodnevnih stikih, pripomnil, da je »danes neverjetno živahna«. Kljub poletni vročini je zdaj vsak dan brez izjeme veliko živahnejša in bolj motivirana za sprehode kot prejšnje mesece.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Stanja: pes, rak, živali
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
25/08/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link