Brez kolik vse od rojstva

Facebooktwitter

Kolike ali črevesni krči so pogosta težava novorojenčkov. Otrok neutolažljivo joče, stiska nogice k sebi … Vzrok zanje je lahko neuravnotežena črevesna biota, ki se pri novorojenčku komaj oblikuje. Nanjo pa negativno vplivajo tudi okoljski strupi, ki jih je vse več. Dr. Mark Hyman, direktor Kliničnega centra za funkcionalno medicino iz Clevelanda navaja, da so v raziskavi že pred leti ugotovili prisotnost 278 vrst okoljskih strupov v krvi komaj rojenega otroka. Veliko okoljskih strupov, med njimi tudi zloglasni pesticid glifosat, deluje negativno na črevesno bioto.

Pred dnevi sem dobil poročilo mladega para, ki je v začetku leta dobil hčerko. Že pred tem sta se zavedala, da je skrb za črevesno bioto novorojenčka ključnega pomena za otrokovo zdravje. Če je neuravnovešena, se poleg prebavnih težav lahko pojavi prepustnost črevesne stene, s tem pa alergije, avtoimunske bolezni, kronična vnetja in celo nevro-degenerativne bolezni kot je avtizem. Mati je imela premalo mleka za otrokove potrebe, pa sta punčki že od prvega dne življenja dodajala v mešanico materinega in umetnega mleka po žlico probiotika EM. Punčka je to, kljub kiselkastemu okusu mleka, rada pila. Ko je začela uživati tudi trdno hrano, sta ji v en dnevni obrok primešala prašek iz ene kapsule FHES. Bala sta se namreč, da bi se deklica nalezla kake infekcije in bi ji zdravnik predpisal antibiotike, kar bi prizadelo črevesno bioto. FHES je tudi zelo dober razstrupljevalec, pa sta tako okrepila tudi hčerkino obrambo proti okoljskim strupom.

Punčka ima sedaj dobrih šest mesecev. Nikoli ni imela kolik. Je nasmejan dobrovoljček. Pediater je bil pri zadnjem pregledu zadovoljen z njeno močjo in brbljavostjo.

 

Produkti: FHES, Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Dojenčki
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Rezultat raziskave
03/08/2019
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN