Celiakija in napihnjenost

Facebooktwitter

Imam težave s črevesjem (celiakija). Pred dvema mesecema sem po nasvetu sodelavca in po priporočilu prodajalke v bio trgovini pričela s pitjem probiotika EM.

Preden sem ga začela uživati, je bilo moje stanje tako: Nisem smela uživati glutena in laktoze, sem pa občasno pojedla kaj sladkega. Pri jemanju nekaterih zdravil ali prehranskih dodatkov, še posebej pa antibiotikov, sem imela težave z napihnjenostjo.

Zato mi je sodelavec svetoval, naj v času uživanja antibiotika ali sladke hrane zjutraj zaužijem 0,3 dl probiotika EM in počasi stopnjujem količino.

Moram reči, da probiotik resnično deluje. V dveh mesecih, odkar ga jemljem, nisem bila niti enkrat napihnjena, oziroma ne pomnim, da bi bila.

Nadaljevala bom z majhnimi količinami probiotika EM. Razen odprave napihnjenosti zaenkrat ne zaznam kakšnih drugih sprememb. Ampak že to je veliko, saj mi je prav to povzročalo veliko težavo.

Klara (38)

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link