Celiakija, operacija ščitnice in sekundarna osteoporoza

Facebooktwitter

Z veseljem vam posredujem  svoje izkušnje z uživanjem MAP, FHES in probiotika EM. Stara sem 79 let in imam približno 15 let dokazano celiakijo, zaradi katere sem vedno imela težave, ki so se izražale na različne načine, bolj ali manj moteče. Po moževi smrti pred triintridesetimi leti pa so postale neobvladljive. Vse preiskave glede na simptomatiko so bile negativne, jaz pa vedno bolj obupana. Tako sem se pred približno trinajstimi leti zatekla k alternativnemu zdravljenju in tudi uživanju MAP in FHES. Po enem letu sem vse prekinila, ker nisem opazila bistvene spremembe, pa tudi stroški so bili previsoki.

Kasneje sem bila operirana na ščitnici in odkrili so mi sekundarno osteoporozo (zaradi celiakije in več patoloških zlomov). Prejemala sem različna zdravila za osteoporozo, ki sem jih slabo prenašala. Zato so mi določili zdravilo forsteo, ki sem si ga dve leti dnevno injicirala in nato še injekcijo prolije. Bila sem ena redkih z najneugodnejšimi stranskimi učinki. Poleg glavobolov, migren, bolečin v trebuhu, prsih in zobeh, izpuščajev, drisk, oteklin in sprememb na ožilju, sluhu, spominu in koncentraciji, so me mučile tudi bolečine v sklepih in mišicah, ki so mi onemogočale gibanje. Zato sem januarja 2013 odklonila nadaljnjo terapijo z zdravili. S fizioterapijo sem uspela omiliti bolečine v sklepih in mišicah, da sem potem sama nadaljevala s telesnimi vajami in sprehodi. Pred petimi meseci sem ponovno pričela uživati MAP, FHES, probiotik EM, omega 3 in spirulino, podprto z ustrezno prehrano. Še vedno iščem optimalno kombinacijo zase po nepogrešljivih navodilih s predavanj dr. Ostana, iz njegovih publikacij in po svojih finančnih možnostih. Trenutno uživam (poleg vitamina D3, Euthyroxa, Zyllta in Pravastatina):

  • MAP / 5 tablet dnevno
  • FHES / 2 kapsuli dnevno
  • Probiotik EM / 30 ml dnevno
  • Omega 3 / 1 kapsulo dnevno
  • Spirulino / 5 tablet dnevno

Poleg tega vsak dan 30-40 minut izvajam razne telesne vaje in se vsaj tri- do štirikrat tedensko povzpem na Rožnik. Počutim se dobro, imam več energije in volje, bolečine v sklepih in mišicah so zdaj zanemarljive, koncentracija, spomin in sluh so boljši. Novembra 2014 imam kontrolni pregled pri endokrinologu in upam, da bodo tudi laboratorijski izvidi dobri in da bom morda lahko ukinila tudi Pravastatin in Zillt.

Hvaležna sem dr. Ostanu za vse napotke, ki sem jih prejela preko njegovih izčrpnih predavanj in publikacij in se mu prisrčno zahvaljujem.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
19/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN