Čila stoletna voznica

Facebooktwitter

Tik pred novim letom me je poklicala za nasvet gospa Vida. Zaklepetala sva se o tem in onem in mi je zaupala, da bo letos (2021) slavila svoj stoti rojstni dan. Že to je izjemno, ko pa mi je povedala, da še sama vozi, gospodinji (za temeljitejše čiščenje ima občasno pomoč), sama brska po internetu, da izve kaj več o cepljenju proti COVIDU-19, sem bil šokiran in navdušen. Ko jo je sin, ki ga tudi poznam, prosil, da še zanj uredi nekaj na banki, mu je hudomušno odvrnila »mar ne veš, da imam sto let!«, in mu je, seveda, naredila to uslugo.

Gospa je čila po naravi, a tudi skrbi za svoje zdravje. Pazi na zdravo prehrano, omejila je uživanje enostavnih ogljikovih hidratov, že desetletje in več ni nikoli prehlajena ali gripozna. Pred dobrimi petimi leti je v prehrano uvedla FHES. Nad njim je najbolj navdušena, saj ji dve kapsuli na dan dajeta občutno moč. Ker ima težave z občutljivim želodcem, FHES vsuje iz kapsul v vodo. Dobre izkušnje ima tudi z OKA. Ko je zdravnik ugotovil, da ima povešen žolčnik, je odmerek OKA povečala od 3 na 5 tablet na dan in stanje se je popravilo. Zaradi preveč želodčne kisline je opustila pitje bio probiotika EM, ki je zelo kisel napitek. Povedal sem ji, da je v takih primerih dobro razredčiti probiotik v mlačni vodi in ga piti po malo večkrat na dan. Več izkušenj kaže, da na tak način lahko zmanjšamo preveč kisline v želodcu, saj težava pogosto izvira iz neravnotežja v črevesju.

Še sedaj mi odzvanja njeno navdušenje ob načrtovanju svojega stotega rojstnega dne v septembru.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/02/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link