Crohnova bolezen in probiotik EM

Facebooktwitter

Z veseljem vam opišem svojo izkušnjo. Po pravici povedano, nisem nikoli prej slišala niti za optimalno kombinacijo aminokislin OKA, niti za bio probiotike EM, pa tudi za Hunza vodo ne. Z vsem tem sem se seznanila šele na vaših predavanjih.

Glede na to, da imam Crohnovo bolezen, sem želela preizkusiti vse, kajti imam zelo slabe izkušnje s kortikosteroidi,  ki mi jih je že pred dvajsetimi leti predpisal zdravnik.

Beljakovine OKA uživam  že nekaj časa, seveda pa tudi bioprobiotik EM. Prvih nekaj dni sem jemala samo po dva pokrovčka plastenke zjutraj. Ko ni bilo vidnega izboljšanja, sem dodala še po dva pokrovčka zvečer pred spanjem. Krvavitve, ki so me že nekaj časa spremljale, so se čudežno ustavile že po dveh dneh. Skoraj nisem mogla verjeti.

Ne vem pa, ali lahko ta probiotik uživam daljše obdobje. Upam, da mi boste na to odgovorili vi.

Zelo sem vam hvaležna za vsa vaša predavanja, na katerih sem se ogromno naučila. Upam, da boste v jeseni nadaljevali tudi s kakšnimi novimi temami.

Še enkrat hvala lepa

M.R.

 

Pozdravljeni, gospa M. R.!

Hvala za spodbudne besede in izkušnjo. Probiotik EM lahko uživate trajno. To je hrana (niti ne prehranski dodatek), ne pa zdravilo. Uživamo ga lahko vsakodnevno kot druga probiotična živila (jogurte, kefir…). Prav zato sem tako izbiral, da imamo s takim živilom vsakodnevno podporo naši črevesni bioti, ki jo z vsako kuhano hrano (ta je oksidirana) načenjamo.

Prav lep pozdrav

Iztok Ostan

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
02/03/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link