Hči na soncu brez opeklin

Facebooktwitter

Pred poldrugim desetletjem me je prijatelj prosil, če ga spremljam na njegovi jadrnici od Medulina pri Puli do Pirana in nazaj. Kupil je namreč jadrnico, ki je bila zasidrana na skrajnem jugu Istre in zaradi registracije jo je bilo potrebno pripeljati v Piran. Sam takrat še ni imel izpita za voznike čolnov, jaz pa sem ga imel. Tako sta me čakala dva dneva plovbe.

Na pot sem vzel tudi hčerko, ki je bila takrat še osnovnošolka. Bal sem se, da bosta dva dneva sonca zanjo preveč. Že v redu, da imaš slamnik, se ogrneš s srajco, namažeš s kremo za sončenje… A v prvih dneh počitnic Andreja še ni bila porjavela, dva dni pa se na jadrnici ne moreš povsem skrivati soncu.

Pa sva vzela s sabo stekleničko kapsul FHES. V poročilu iz ZDA sem namreč prebral, da naj bi bil učinkovit tudi v preprečevanju in premagovanju sončnih opeklin. In res: Andreja je zaužila kar “konkretno” dozo FHES. Ne spomnim se točno koliko, a vem, da sem ji vsakih nekaj ur dal po eno kapsulo. Torej jih je vsak dan zaužila po pet ali šest. Užival sem jih tudi jaz.

S posledicami izpostavljanja soncu nisva imela nobenih težav. Noben od naju ni imel opeklin, še celo pretirano pordele kože ne. Blaga rdečica se je v naslednjih dneh spremenila v zdravo porjavelost.

 

 

Produkti: FHES
Stanja: otroci, sončenje
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Najstniki, Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN