Hitro izboljšanje pri Crohnovi bolezni

Facebooktwitter

Lepo pozdravljeni, dr. Ostan!

Tu je moja izkušnja, za katero sem vam obljubila, da jo pošljem.

MAP sem začela uživati po vašem drugem predavanju, 14. 11. lani (2013), saj prej še nisem slišala zanj. Uživam po tri tablete na dan. Takrat je bilo moje stanje zaradi Crohnove bolezni zelo slabo. Spremljale so me močne krvavitve in slabo počutje. Obiskala sem tudi zdravnika in homeopata v Zagrebu, ki mi je rekel, da bom poleg homeopatskih zdravil nujno potrebovala tudi alopatska zdravila „klasične” medicine. Stanje se kljub kombinaciji obojih ni bistveno izboljšalo.

V tem času sem začela uživati tudi probiotik EM, v zelo majhnih odmerkih, a tudi po tem nisem imela dobrega občutka. Res je, da je bilo zame vse to popolnoma novo, čeprav se že dvajset let veliko izobražujem in obiskujem podobna predavanja kot so vaša. Po ponovnem branju vaše knjižice sem količino probiotika podvojila. Od takrat jemljem po dva pokrovčka zjutraj in dva zvečer, torej skupaj  0,4 dl dnevno. Po dveh dneh so se krvavitve ustavile. Sedaj s črevesjem nimam več težav. Imam pa še vedno težave z vnetjem sklepov, ki tudi spada k moji diagnozi. Tudi to bom premagala. Moram poudariti, da je pri moji bolezni PREHRANA bistvenega pomena. Ko sem pred kratkim imela praznovanje in sem samo poskusila tiramisu, ki sem ga prvič naredila, je bila zopet prisotna kri v blatu. MLEKO, SIR, SKUTA, skratka vsi mlečni proizvodi so za mojo bolezen čisti strup. Ne razumem zdravnikov, ki trdijo, da hrana ne vpliva na potek bolezni.

FHES še nisem poskusila, ker je vse skupaj prevelik finančni zalogaj, ki ga trenutno ne zmorem.

Če povzamem:

– Moje počutje je dobro. Stanje črevesja je v redu, tudi blato ni več smrdeče.

– Uživam MAP (po 3 tablete na dan), probiotik EM (po 2 pokrovčka zjutraj in 2 zvečer) in spirulino (po 3 tablete na dan). Vem, da bi jih morala vzeti več, vendar, kot sem že omenila, moje finančno stanje trenutno ni najboljše.

– Poleg tega uživam še štiri vrste homeopatskih pripravkov.

Upam, da sem bila dovolj nazorna pri opisu. Še enkrat iskrena hvala za vaša prekrasna predavanja.

 

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN