Kislost probiotika in refluks

Facebooktwitter

Moje izkušnje z novim probiotikom EM so :

  • da je učinkovit, kar vidim po barvi in strukturi blata in počutju; vsakomur ga lahko priporočim;
  • da je zdaj za kanec okusnejši kot prej in se ga da lažje spiti. Zdaj s tem nimam težav, čeprav sem jih pred leti, ko sem uživala prejšnjo verzijo probiotika, imela. Zdaj so tudi sluznice mojih prebavil v boljšem stanju.

Ko sem preizkušala novi probiotik EM, sem uživala po 20 ml na dan, večinoma po enkrat dnevno, le nekaj dni po dvakrat dnevno.

Čeprav je probiotik EM odličen, pa ima tudi nekaj omejitev. Glavna je kislost, zaradi katerega ga nekateri ljudje težko zaužijejo ali ga sploh ne. Pri članih moje družine je bila to kar velika omejitev.

Sama pa lahko uživam probiotik v majhnih količinah, ne vsak dan in razredčenega, saj imam občutljive zobe na sadne kisline in me po uživanju nerazredčenega probiotika skelijo.

Občasno (približno enkrat na teden) pri meni probiotik EM povzroči mehko blato (na meji driske ali celo drisko). Vem, da je glavni povzročitelj driske gluten, ki ga občasno uživam, videla pa sem, da pri tem sodeluje tudi probiotik, saj sem imela drisko, tudi ko nisem uživala nič glutena. Tako da zame kljub kvaliteti probiotik dolgoročno ni vsakodnevno uporaben. Brez nevšečnosti pa ga lahko uživam npr. enkrat tedensko.

Zelo ga priporočam ljudem z zaprtjem, ker jim bo nekoliko pomagal pri tem. Zanimivo za primerjavo je, da sem neko obdobje kot probiotik uživala čisavo – skisano sirotko, ki je tudi precej kisla, vendar z njo nisem imela težav.

Kislost je tudi omejitev za ljudi z refluksom (tudi osebna izkušnja), ki imajo poškodovano sluznico požiralnika, saj jih kislina moti ali celo peče in zato težko uživajo kisle jedi. Na sploh pa je prav ob tem stanju dobro uživati kisla živila, ker pomagajo pravočasno in sproti prazniti želodec. Prepoln želodec je vir refluksa, hrana pa se ne premakne naprej, dokler ni povsem prepojena s kislino in potem ta kisla vsebina želodca sili nazaj v požiralnik. Prav tukaj pa lahko probiotik EM pomaga s svojo kislostjo, če ga le uspeš zaužiti.

Upam, da bodo moje izkušnje komu koristile!

 

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
21/09/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN