Kožni rak 80-letne gospe

Facebooktwitter

Gospe A. so pri petdesetih odkrili kožnega raka. Ni bil melanom. Izžgali so ji nekaj tvorb na obrazu in to je bilo vse. Ostal pa je občutljiv predel na licu, ki je na soncu pordel in se ovlažil. Kmalu potem (1994) je na pomlad opravila 40-dnevno čistilno kuro po Wandmakerju: uživala je samo presno sadje, zelenjavo in malo oreškov. Potem je čez poletje vzdrževala 80% surovo (vegansko) prehrano. V tem času se je občutljivi predel toliko okrepil, da ni več pordel in se navlažil, tudi ko se je julija v največji vročini za preizkus razoglava izpostavila soncu. Na jesen, ko je v družini precej rojstnih dnevov in zato tudi več dobrot na mizi, pa se je ranica zopet odprla. Ker ji surova prehrana kot trajen prehranski režim ni ustrezala, je težavo reševala z občasnimi obiski pri dermatologinji, ki je z zamrzovanjem uničevala novotvorbe.

Leta 1998 je začela uživati FHES. Z leti je izvedela za več primerov ljudi, ki jim je uživanje FHES pomagalo pri raku in pri premagovanju posledic kemoterapije. Upala je, da bo tudi pri njenem kožnem raku FHES dovolj zalegel. Tako nekaj časa ni obiskala dermatologinje, očitno rakasto tvorbo na robu lasišča pa je posipavala s FHES. Svoj dnevni odmerek FHES je povečala na približno 4 kapsule. Kljub temu se je novotvorba širila in nazadnje je bila že tako velika, da zamrzovanje ni več zadostovalo. Morala je na kirurški poseg v Ljubljano, kjer so ji odstranili za nekaj kvadratnih centimetrov kože in podkožja.

Zdaj redno dvakrat na leto obiskuje dermatologinjo. Uživa po 2-4 kapsule FHES na dan. Rakave tvorbe se kljub temu pojavljajo, vendar je stvar “pod kontrolo”, saj nastajajoče tvorbe dermatologinja redno zamrzuje.

Dermatologinja pravi, da ima gospa po naravi zelo svetlo polt in izjemno tanko kožo, primerno bolj za severne kraje kot pa za Sredozemlje. Gospa se sploh ne bi smela izpostavljati soncu, vendar je ljubiteljica sonca: na vrt gre pogosto brez klobuka, ob poletnih jutrih se rada kdaj izpostavi soncu v kopalkah… Uživa veliko sadja in zelenjave, dosti let jemlje tudi MAP (vsaj po 5 na dan) in probiotik EM (po 0,3 dl do 0,6 dl dnevno). Njena prehrana pa je mešana, čeprav ve, da za raka to ni dobro (Campbell: Kitajska študija).

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
21/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN