Kožni rak ljubitelja sonca

Facebooktwitter

Sem velik ljubitelj sonca; zelo mi prija omama, ki jo daje izpostavljanje sončnim žarkom. V mladosti sem bil pogosto na plaži tudi sredi dneva, in še zlasti v otroštvu me je sonce tudi večkrat opeklo, kljub temu da mi je narava dala manj občutljivo kožo, ki kmalu porjavi.

Zdaj sem star 62 let in ravnam bolj previdno. Izpostavljanje največji poletni pripeki sredi dneva mi ne ustreza več, še vedno pa imam rad dolge sprehode po naravi, golih ramen, s klobukom na glavi, v kratkih hlačah in telovadnih copatih.

FHES uživam že poldrugo desetletje (2-4 na dan), MAP dobrih deset let (po 10 tablet na dan), probiotik EM pa redno zadnja tri leta (0,5 dl dnevno). Počutim se zelo dobro, ne opažam pa, da bi uživanje FHES in MAP preprečilo nastajanje rakavih tvorb na koži. Zadnjih pet let enkrat na leto obiščem dermatologa. Pred leti sem namreč opazil nastajanje predtumoralnih roževinastih tvorb na koži. Na uhlju sem imel celo odprto rakavo ranico. Te tvorbe mi dermatolog občasno zamrzne, pa živim po starem naprej. Jem mešano hrano z veliko sadja in zelenjave.

Upal sem, da bo povečan odmerek FHES (6 kapsul na dan) zaustavil rast predrakavih in rakavih tvorb, vendar ob mojem načinu življenja FHES ni dovolj močno varovalo pred nevarnostmi sončnih žarkov. Dermatolog pravi, da so poškodbe kože nastale že pred desetletji, zdaj se le še do konca razvijajo.

 

Kakovost spremembe: nespremenjeno
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
19/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN