Kronično vnetje mehurja

Facebooktwitter

Sem 75-letna Štajerka. Že deset let me muči kronično bakterijsko vnetje mehurja, ki ga spremljajo neznosne bolečine. Antibiotiki mi sicer pomagajo, a po vsakem pozdravljenem vnetju sem se dobro počutila največ teden ali dva, potem so se težave ponovile. Ker bi morala antibiotike jemati doživljenjsko, sem se bala, da sčasoma ne bi več »prijeli«, zato sem iskala alternativne rešitve.

V začetku marca sem naletela na članek dr. Ostana o kroničnih vnetjih urinarnega trakta in takoj navezala stik z njim, da mi je še osebno svetoval. Postopoma sem začela jemati aminokisline OKA, nato sem dodala probiotik EM in končno še FHES. Najprej po malem, nato pa sem jih jemala tri mesece redno, v odmerkih, ki jih priporoča dr. Ostan ob kroničnih vnetjih urinarnega trakta (na dan 5 do 8 tablet OKA; bio probiotik v odmerkih, ob katerih blato izgubi neprijetni vonj; FHES po 2 kapsuli trikrat dnevno). Svojega zdravnika sem seznanila s tem.

Po 14 dneh jemanja dopolnil so bolečine izginile, pa tudi na splošno sem se med jemanjem dopolnil počutila veliko bolje. Tudi zdaj, ko jemljem le probiotik, se še vedno dobro počutim in vnetje se ni ponovilo.

Kontrolni pregled je sicer pokazal, da so v urinu še vedno bakterije E. Coli, zato mi je zdravnik predpisal preventivno jemanje antibiotika in kontrolo čez tri mesece. Poleg antibiotika zjutraj redno spijem tri do štiri požirke probiotika EM.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/12/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link