Masaža dlesni s FHES

Facebooktwitter

Knjigo dr. Iztoka Ostana Žive vode sem prebrala aprila letos (2014). Zelo me je navdušila. Predvsem sem želela preizkusiti, če mi lahko pomaga nasvet za masažo dlesni s FHES, ker se mi dlesni odmikajo od zobnih korenin. Stara sem 49 let. Ker sem pogosto brez prave energije, sem seveda pričakovala tudi druge koristne učinke oživljene vode. FHES sem kupila v trgovini v Ljubljani. Po nasvetu prijazne prodajalke sem začela z uživanjem postopoma: najprej 1 kapsulo, nato 2, kasneje 3, vendar sem se vrnila k dvema kapsulama zjutraj na tešče in pri tem ostajam. Počutim se dobro in imam več energije. Z masažo dlesni pa sem po treh poskusih prenehala, ker so me dlesni pričele boleti. Po obisku zobozdravnika v naslednjem tednu bom poskusila še s splakovanjem ustne votline. Bojim se ponovne reakcije, ker prva ni bila prijetna. Očitno so moje dlesni bolj občutljive, ali pa sem kaj narobe naredila. Ravnala sem po nasvetu iz brošure, ki sem jo dobila poleg kapsul.

Komentar dr. I. Ostana: Če posipamo FHES na odprto rano, skeli. Po naših izkušnjah sedanja oblika FHES bolj skeli, kot smo to občutili ob prvotni obliki FHES, ki je prišla na trg leta 1997. Verjetno ima gospa ob zobeh tudi ranice, pa je zato tak učinek. Tudi okus sodobnega FHES je manj prijeten od tistega iz prvega obdobja. Nekoč je dr. Flanagan proizvajal prav poseben prah za čiščenje zob, ki je vseboval FHES in je bil prijetnega okusa, vendar sedaj tega praška na trgu ni več.

Pri nas doma za ustno higieno še vedno včasih posipamo FHES na mokro ščetko in s tem ščetkamo zobe, vendar je prijetneje (in zelo učinkovito) razkužiti ustno votlino z žvrkljanjem nerazredčenega probiotika EM po klasičnem umivanju zob.

 

Produkti: FHES, Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje, poslabšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
10/11/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN