Multipla skleroza in probiotik

Facebooktwitter

Sem 27-letni fant z multiplo sklerozo. Zaradi le-te sem imel hude prebavne težave – zaprtje, napihnjenost, bil sem čisto brez apetita. Pitje probiotika EM mi je nekoliko pomagalo, a ne dovolj. Začel sem postopoma in kaj hitro prišel do dnevnega odmerka 1dl na dan (torej pribižno 10 miljard sevov), vse skupaj sem ga užival 9 mesecev. Počutiti sem se začel dosti boljše, razpoloženje se je zelo popravilo in tudi koža je postala lepša. Situacija z zaprtjem pa se ni popolnoma uredila in tudi napihnjenost ni povsem izginila.

Ko sem pa začel uživati drug probiotik (5 sevov, 30 milijard), sem še isti dan odšel na stranišče in zdaj ob rednem jemanju je odvajanje redno, napihnjenosti več ni, imam več apetita in pojem dosti več kot prej.

Probiotik EM je zaradi vseh zelišč in rudnin sigurno zelo blagodejno vplival na moje črevesje. Nič slabega ne morem reči, v mojem primeru (MS) pač ni bil dovolj močan. Lahko bi povečal odmerek, ampak potem bi bilo vse skupaj predrago.

Po kakšnih dveh mesecih bom spet začel jemati probiotik EM, da vidim, kaj se bo dogajalo. Kljub vsemu namreč menim, da je ta izdelek balzam za črevo.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
28/12/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN