Multipla skleroza, rak na maternici in neuravnotežena črevesna flora

Facebooktwitter

Rada bi povedala svojo izkušnjo s probiotikom EM.
Pred štirimi leti so mi diagnosticirali neozdravljivo bolezen, multiplo sklerozo. Bila sem že na invalidskem vozičku, ker nisem mogla premikati leve roke in leve noge. Takoj ko sem izvedela za diagnozo, sem začela brati ogromno literature na to temo (zdravje, medicina, prehrana…) in po lastni presoji in s pomočjo strokovne literature sem drastično spremenila prehrano. Postala sem in sem še vedno veganka in presnojedka (jem samo sadje, zelenjavo in oreščke).
V prvih dveh letih sem dobivala zdravila v obliki injekcije, ki sem si jo vsak dan dala sama. Ta zdravila zmanjšujejo imunsko obrambo. Ob tem sem zbolela za rakom na maternici. Morali so me operirati. Zdravnica mi je preventivno, ker je moje telo zelo občutljivo, pred operacijo dala v žilo močno dozo antibiotikov. To se je zgodilo kar dvakrat, saj me prvič, ko sem bila naročena na poseg, zaradi povišane telesne temperature niso smeli operirati. Operirali so me tri dni kasneje, in tudi takrat sem dobila antibiotike. Ker vem, da antibiotiki uničujejo črevesno floro, sem želela uživati kak probiotik, a naletela sem na  težavo. Vsi probiotiki, ki so v prosti prodaji v lekarnah ali drogerijah, so mlečni fermenti, jaz pa zaradi bolezni ne smem konzumirati mlečnih izdelkov.
Takrat sem slišala za probiotik EM, ki se mi je zdel popolna rešitev, ker je na zeliščni osnovi. Po posvetu, ali ga ob svoji bolezni smem jemati, sem naročila pollitrsko pakiranje. Takoj sem se začela splošno bolje počutiti. Potem sem si naročila še eno pollitrsko pakiranje. Takrat sem uživala po 0,2 dl zjutraj in zvečer. Učinkov na (slab) vonj blata ni bilo. Nato sem naročila še trilitrsko pakiranje. Jemala sem po 2 dl zjutraj na tešče in še 2 dl zvečer na prazen želodec. Splošno počutje se mi je izboljšalo, neprijetni vonj blata in napihnjenost pa na žalost ne. Mislim, da je bilo tako zaradi prevelike količine sadja in zelenjave, in da se tega ne da popraviti, vsaj jaz ne vem, kako.
Ko bom finančno zmožna, nameravam naročiti še FHES in MAP, saj po informacijah iz knjig dr. Iztoka Ostana menim, da gre za zelo koristna dodatka.

Danes se počutim precej dobro. Ko sem spremenila prehrano (že pred uživanjem probiotika EM), se mi je povečala življenjska moč, vsak dan telovadim in pogosto tudi tečem. Na pogled nisem videti bolna.  Naj povem, da sem se ob prehodu na presno hrano začela rediti, kar pri presnojedstvu ni pogost pojav. Zredila sem se za 8 kilogramov.

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN