Na Maldive po sončarico

Facebooktwitter

S soprogo sva že pred dvema desetletjema načrtovala potovanje na Maldive. Tja nama je uspelo priti šele pred tremi leti. Takrat mi je bilo 59 let.

MAP in FHES uživam redno že več kot 10 let. Praktično ni dneva, da ne bi zjutral použil 1-2 kapsuli FHES in 5-10 tablet MAP. Tako je bilo tudi tistega dne, ko sva skupaj z drugimi popotniki prispela s hitrim čolnom na izbrani otok.

Bilo je rajsko. Najprej sva se naplavala v laguni med množico rib, potem se je soproga umaknila v prijetno senco, jaz pa sem začel raziskovati otok. Bilo je sredi dneva, tropsko sonce pa varljivo prijetno. Pihal je namreč vetrič in ni bilo čutiti vročine. Opeklin se nisem bal, saj sem prišel na otok že lepo zagorel. Tako sem s kavbojskim klobukom na glavi kaki dve uri pešačil po otoku v kopalkah in sandalih in s fotoaparatom v roki. Potem sem povabil še soprogo na krajši ogled najlepših kotičkov.

Čeprav zvečer nisem bil opečen, sem obležal s sončarico. Omotičnost, slabost, pomanjkanje apetita, valovi vročine in mraza. Vedel sem, da je v takem primeru zelo koristno povečati odmerek FHES. Kot priporoča dr. Ron Mayers pri akutnih vnetjih, sem vsake 4 ure zaužil po 3 kapsule FHES. Noč sem prestal razmeroma mirno, saj zdravniške pomoči, ki je pri sončarici sicer zelo priporočljiva, nisem potreboval. Ves naslednji dan sem poležaval, pil vodo in po 3 kapsule FHES na 3-5 ur, svojega običajnega jutranjega odmerka MAP pa nisem povečal. Zvečer mi je že odleglo. Pridružil sem se soprogi na večerji in skupaj sva uživala ob pogledu na paleto rdečerumenih odtenkov tropskega sončnega zahoda.

 

Stanja: sončarica
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let, Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link