Nedonošenka se je hitro popravila z OKA

Facebooktwitter

Otrok potrebuje v prvem letu življenja 1,2 g neto beljakovin na kilogram telesne teže, kar je trikrat več kot odrasel človek.

Osemintridesetletna gospa S., sladkorna bolnica, je lani rodila punčko. Zaradi visokega krvnega tlaka so zdravniki umetno pospešili porod. Punčka se je rodila v sedmem mesecu nosečnosti s carskim rezom. Nekaj časa je bila v inkubatorju. V naslednjih mesecih dojenčica kljub skrbi staršev ni pridobivala telesne teže v tolikšni meri kot je priporočljivo.

Ko je bila stara kakih 6 mesecev, ji je teta priskrbela optimalno kombinacijo aminokislin (OKA). V hrano malčice sta starša dajala vsak dan po eno v prah zdrobljeno tableto OKA. V nekaj mesecih je deklica nadoknadila razvojni zaostanek. Punčka je sedaj stara dobrih 10 mesecev in je zdrav, normalno razvit otrok.

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Dojenčki
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
03/08/2019
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link