Neplodnost in refluks

Facebooktwitter

Želim vam posredovati svoje izkušnje z MAP. Stara sem 33 let. MAP sem začela uživati kot dopolnilo k prehrani ob postopkih umetne oploditve, saj sem prebirala na internetu, da so postopki uspešnejši pri ženskah, ki uživajo več beljakovin. Muči pa me tudi refluks, oz. strokovno povedano GERB (Gastroezofagealna refluksna bolezen). Če pojem kaj, kar vzdraži želodčno sluznico, na primer paradižnik, se poveča kislina v želodcu, kar je dražeče, in želodčni sok lahko vdre tudi v požiralnik.

MAP sem uživala z vmesnimi presledki dobra dva meseca. Najprej sem 14 dni jemala po  2 tableti MAP na dan, potem sem napravila nekajdnevni odmor, potem pa spet 14 dni uživala po 2 tableti MAP in po naslednjem premoru sem še tretjič 14 dni dopolnjevala prehrano z MAP.

Opazila sem, da se je po zaužitju MAP trenutno povečalo izločanje želodčne kisline. Ob prvem uživanju se je povečala tudi utrujenost, ki pa je minila. Na splošno se mi stanje GERB ni poslabšalo (saj jemanje MAP ni bilo dolgotrajno). Kar močan refluks pa se je pojavil nekaj minut po zaužitju tablete. Nato se ga je dalo umiriti, na primer z Donatom. Skrb, da ne bi preveč dražila želodčne sluznice, je tudi eden izmed razlogov, zakaj nisem jemala večjega odmerka MAP. GERB je bolezen, ki ni enoznačna za vse bolnike. Znano je, katera živila načeloma povzročajo refluks, niso pa nujno vsa živila enako ”škodljiva” za vse bolnike. Torej ni nujno, da bi MAP povzročal refluks vsem bolnikom z GERB. Menim pa, da je za bolnike z refluksom nabrž priporočljivo, da ga ne jemljejo na prazen želodec.

Druga sprememba, ki sem jo opazila ob jemanju MAP, pa je v zvezi stanjem rodil. Morda MAP ugodno vpliva na rodnost. V kolikor imate resnično željo po nadaljnjih raziskavah v zvezi s produktom MAP, priporočam, da se opravi kakšno klinično študijo s področja umetnih oploditev. Sama sem namreč opazila večjo rast foliklov v jajčnikih v času jemanja MAP.

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN