Borisov diabetes – 1. del

Facebooktwitter

Pošiljam vam izkušnjo svojega sorodnika Borisa (66), ki se mi zdi zanimiva:

Boris je sladkorni bolnik tipa 2. Na prehrano ni začel paziti niti takrat, ko so mu odkrili sladkorno bolezen. “Saj imam tablete, da mi znižajo cuk’r”, je običajno zavračal očitke, ko je posegel po kaki hrani, ki za sladkornega bolnika ni primerna. Raven sladkorja v krvi je bila običajno povišana, večinoma med 7 in 8, občasno tudi 9.  Bolj kot nad hrano se je tožil nad pogosto utrujenostjo in zlasti nad poletno vročino, ki jo je zelo težko prenašal.

Zadnja dva meseca redno uživa FHES, in sicer po 3 kapsule zjutraj na tešče. V tem času je začel tudi bolj skrbeti za polnovredno raznoliko hrano.

Zdaj občuti več vsesplošne energije in manj bolečin v sklepih v večernem času, bistveno lažje pa tudi prenaša vročino. Pravi, da ima zdaj občutek, kot bi bilo vsaj 5oC manj. Raven krvnega sladkorja, ki si jo redno meri, je nižja in stabilnejša, ponavadi je med 5 in 6. To je začel opažati po približno dveh tednih redne uporabe FHES. Res je, da bolj pazi na prehrano kot prej, a še vedno se prikrade kak prehranski „greh”. Vendar se sedaj tudi takrat, ko se „pregreši”, raven sladkorja ne zviša tako izrazito kot prej. Sam pravi, da mu verjetno FHES konstantno znižuje nivo sladkorja vsaj za eno celo enoto.

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link