Otroci in MAP – izkušnje zdravnikov

Facebooktwitter

Iz knjige: Ostan, Iztok (2013). Beljakovine za življenje in smrt. Ljubljana: Ara.

Ledvice in druga izločala pri otrocih še niso povsem razviti. Zlasti otroci, ki niso dovolj čili, težko presnavljajo beljakovine, ki pa jih v obdobju rasti še kako potrebujejo. Žal dandanes večina otrok ni dovolj krepkih; leta 1954 je bilo v ZDA kar 58,6% mladine, ki pri preskusu fizičnih sposobnosti ni dosegla niti minimalnih standardov, leta 1995 pa je bilo takih celo 92% (Fry 1995:3). Podobna gibanja kažejo tudi testi, opravljeni v Sloveniji.

Dr. Lucà-Moretti otrokom zelo priporoča MAP. Posebnih študij uporabe MAP pri otrocih za sedaj nismo zasledili, opazovanja učinkov MAP pri doječih materah in otrocih pa so vzpodbudna.

Literatura:

Fry, T.C. (1995): Never be sick Again. – Wellsboro, PA: The wellness network, 11.

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Dojenčki, Otroci do 10 let
Vrsta primera: Rezultat raziskave
23/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link