O preizkusu probiotika EM in navdušenju nad knjigo Beljakovine za življenje in smrt

Facebooktwitter

Za izdelke, ki jih priporočate, sem izvedela preko prijatelja, ki mi je posodil knjigo Beljakovine za življenje in smrt. Vse pohvale! Knjigo sem z navdušenjem prebrala. Zelo mi je všeč drugačen pristop/pogled na problematiko. Mi je dalo misliti, saj kljub temu, da je moj hobi zdrava športna prehrana in zdrav način življenja, kaj takšnega v literaturi še nisem zasledila.

Sem 30-letna farmacevtka. Ker sem bila kronično močno napihnjena in so me občasno mučili vetrovi, sem v lekarni kupila probiotik EM.

Pošiljam vam svoja opažanja po 24 dneh jemanja:

Režim in dnevno količino sem prilagajala počutju in odsotnosti od doma. Probiotik sem pila zjutraj na tešče pred zajtrkom, nekaj dni pa še enkrat popoldne. Tako je šlo:

1.-4. dan 1x 0.2 dl

5.-6. dan premor (zaradi močnega napenjanja prve 4 dni)

7. dan 1x 0.2 dl

8.-9. dan 2x 0.2 dl

10. dan 2x 0.5 dl

11. dan 1x 0.5 dl

12.-18. dan premor (dopust; brez hladilnika)

19.-20. dan 1x 0.5 dl

21.-23. dan premor (dopust; brez hladilnika)

24. dan 1x 0.5 dl

Ob pitju probiotika EM se je odvajanje blata močno povečalo. Prisotni so bili tudi močni, pogosti in smrdeči vetrovi – tako je bilo prvi teden ter prve dneve po drugem premoru (19.-20. dan). Vse to pa je bilo le pozitivno, saj se je močno zmanjšala napihnjenost in pojavil se je občutek, da so prebavila bolj prazna in očiščena. Skratka, boljši ‘občutek’ v prebavilih. 

Ko sem popila probiotik na prazen želodec, se je v želodcu včasih pojavila manjša bolečina, ki pa je minila po 10 minutah.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
11/02/2020
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN