Prebavne motnje – poslabšano počutje ob uživanju FHES in probiotika EM

Facebooktwitter

Stara sem 60 let. Za uživanje prehranskega dopolnila FHES in probiotika EM sem se odločila zaradi prebavnih motenj: napenjanja, pretakanja…

Oba izdelka sem jemala tri tedne.  FHES sem jemala po eno kapsulo zjutraj in eno zvečer. Opažam, da FHES ni zame. Pozitivnih učinkov ne opažam, prej poslabšanje počutja, potem ko ga vzamem.

Po probiotiku EM pa me je vse bolelo. Prvih deset dni sem ga jemala po eno žlico zjutraj in eno zvečer (skupaj 0,2 dl na dan). Pri tem odmerku je bilo moje počutje slabše. Vse me je bolelo. Zato sem dnevni odmerek omejila na 1 žlico zjutraj, pa tudi potem ni bilo bolje. Sklepala sem, da tudi probiotik EM ni zame, zato sem ga prenehala uživati.

Moram priznati, da sem kar razočarana. Po tej izkušnji sem postala (še bolj) nezaupljiva do takih prehranskih novotarij.

Produkti: FHES, Probiotik EM
Kakovost spremembe: poslabšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
10/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link