Prebavne motnje rakavega bolnika na presni hrani

Facebooktwitter

Star sem 44 let. Pred osmimi leti so mi odkrili tumor na ledvici. Kirurško so jo odstranili. Nekaj let je bilo stanje v redu, potem pa so mi odkrili metastaze po celem telesu. Jemljem biološka zdravila (vrsta kemoterapije). Ta imajo veliko stranskih učinkov in so mi, tako sklepam, porušile delovanje črevesja. Pojavile so se pogoste driske. Prehranjujem se s presno vegansko hrano. Kuhanega je v moji prehrani zelo malo, le  kaj malega enkrat na teden. Finančno sem zelo šibak, saj sem brezposeln in dobivam le socialno podporo. Kljub temu redno uživam MAP (2 tableti na dan). Vem, da je to premalo, a več finančno ne zmorem.

Zaradi prebavnih težav uživam probiotik EM že poldrugo leto. Ko kupim plastenko, ga uživam v skladu z navodili, potem pa za nekaj časa jemanje prekinem. V začetku je bil moj dnevni odmerek 0,5 dl, nato pa sem začel jemati po 0,2 dl na dan.

Prebava se je zelo izboljšala, drisk je manj. Zelo sem zadovoljen s tem probiotikom.

Z rakom pa se še borim.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
10/11/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link