Presenetljivo hitro okrevanje po operaciji žolčnika

Facebooktwitter

Leta 2004, pri devetinštiridesetih, sem že nekaj let vsakodnevno uživala FHES (po eno kapsulo zjutraj na tešče) in MAP (po tri tablete, prav tako zjutraj na tešče). Ko sem morala na operacijo žolčnika, sem povečala odmerek. Pred operacijo sem se namreč želela okrepiti, po njej pa čim bolje okrevati. Odmerek FHES sem povečala na štiri kapsule, ki sem jih razporedila od jutra do večera, vedno na prazen želodec, MAP pa sem jemala dvakrat na dan, in sicer po pet tablet (skupno torej po deset tablet MAP na dan). Tako sem počela približno dva tedna pred operacijo in en mesec po njej.

Kljub temu da sem že pričakovala boljše okrevanje, sem bila presenečena, kako hitro sem si opomogla. Po operaciji žolčnika je bilo sicer pričakovano enomesečno okrevanje, a so zdravniki bolniški stalež po potrebi tudi podaljšali, jaz pa sem petnajsti dan po operaciji že prepleskala sobo! Iz previdnosti sem zgolj pazila, da nisem dvigovala bremen, težjih od kilograma ali dveh.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
22/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link