Prhljaj ni le lepotna težava

Facebooktwitter

Ko si nakoplješ prhljaj, najraje ne bi snel pokrivala z glave. A to  ni le estetski problem. Gre za bakterijsko in glivično vnetje lasišča, zaradi katerega lahko celo izpadajo lasje. Šamponi in farmacevtski pripravki proti prhljaju uničujejo bakterije in glivice na osnovi oksidacije, podobno kot delujejo antibiotiki. Patogene mikrobe s tem lahko uničimo, a oksidirano okolje, ki ga s tem vzpostavimo na lasišču, je ugodnejše za patogene mikrobe, ne pa za človeku koristne bakterije. Tako je možno, da se patogeni mikrobi ponovno namnožijo in prhljaj se ponovno pojavi.

Tako izkušnjo je imela tudi gospa A. (84). Prhljaj se je tako razpasel, da so se z lasišča včasih trgali za pol nohta veliki kosmi kože. Ob čiščenju lasišča pa so se s kožo snemali tudi šopki las. Iz meseca v mesec so postajali lasje vse redkejši. Bila je vse bolj obupana.

Ko mi je potožila o svojih težavah, sem pomislil, da bi ji utegnilo pomagati mazanje lasišča z bio probiotikom EM. Koža je življenjski prostor za mnoge mikrobe. Že samo na dlani jih je 7 milijard. Večinoma bi morale to bili, tako kot v črevesju, človeku koristne bakterije. Te ustvarjajo antioksidantsko in kislo okolje. Optimalni pH kože je 5,5. Gospa si je prvi dan najprej namočila lasišče z malo mlačne vode, v kateri je raztopila dobro polovico kapsule FHES. Ta ustvarja zelo antioksidantsko okolje, ki je neugodno za škodljive mikrobe, blagodejno pa za koristne bakterije. Popoldan pa je lasišče namočila z nerazredčenim bio probiotikom EM. V naslednjih dneh je po enkrat na dan še nanesla bio probiotik EM. Prej pordelo in skeleče lasišče se je normaliziralo. Po slabem tednu prhljaja ni bilo več. Pri naslednjem obisku dermatološke ambulante so ugotovili, da so se ji lasje zgostili.

 

Produkti: FHES, Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
30/09/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN