Herpes, bradavice in zametek kožnega raka – primer dr. Meyersa

Facebooktwitter

Zdravnik dr. Ron Meyers je prvi sistematično preizkušal učinke FHES v klinični praksi in je svoje ugotovitve tudi prvi objavil v knjižni obliki. Tu je odlomek iz njegove knjižice o FHES:

Moj dolgoletni pacient Bob ima grobo in od sonca uničeno kožo gradbenega delavca. Pri svojem delu dviguje težka bremena in se veliko suka, zato ga pogosto videvam v svoji ordinaciji.

Pri delu si v toplih dneh rad sleče srajco in se prepušča sončnim žarkom. Kadar ni dovolj previden in obraz preveč izpostavi soncu, se na njegovih ustnicah pogosto pojavi zelo boleč herpetični mehur (herpes tipa 1). Že več let se pritožuje tudi nad mnogimi bradavicami, predvsem na rokah, vratu in stegnih. Ima vsaj štiri različne vrste bradavic, tudi genitalne. Za nameček je imel na prsih tudi črno znamenje nepravilne oblike, ki je merilo v premeru več kot pol centimetra. To bi že lahko bil zametek kožnega raka. Velikokrat sem mu predlagal, naj obišče dermatologa, pa je to odklanjal, češ: »Doktor, saj veste, kaj se zgodi, če greš pod nož. Imel sem prijatelja, ki si je dal operirati takole znamenje in čez pol leta je bil mrtev. Saj bo vse v redu!«
Pred kratkim se je Bob oglasil pri meni s herpetičnim mehurjem na ustnici, ki je bil tako velik in boleč, da je Bob le s težavo govoril. Rekel mi je: »Doktor, že včeraj sem vedel, da bom dobil herpes, pa ga nikoli ne morem preprečiti. Ko se pojavi, vem, da me čakata dva tedna muk. Čez dva dni sem naročen pri zobozdravniku, pa bom moral odpovedati obisk. Tudi če bi mi zobozdravnik hotel popravljati zobe, bi mi široko odpiranje ust povzročilo pravo agonijo.«
Boba sem seznanil, da klinično preizkušamo FHES in da je to prehranski dodatek, ki bi morda lahko skrajšal zdravljenje njegovega herpesa. Povabil sem ga, naj sodeluje pri poizkusu, in rekel je: »Doktor, preizkusil bom, karkoli mi daste.« Dal sem mu tri kapsule, ki jih je popil že v moji ordinaciji, ob odhodu pa je dobil še količino, ki je zadostovala za naslednjih štiriindvajset ur. Ko se je Bob naslednjega dne vrnil, ustnica ni bila več otečena, pa tudi herpetični mehurček mu ni več povzročal bolečine. V enem tednu je krasta odpadla, pod njo pa je že zrasla nova zdrava koža. Odločili smo se, naj Bob še naprej jemlje po tri kapsule na dan, da bi ugotovili, ali lahko preprečimo ponovni izbruh herpesa. Boba sem ponovno videl po osmih mesecih in povedal mi je, da se v vsem tem času herpes ni več pojavil.
Zanimiv (in pomemben) stranski učinek pa je bil, da so se Bobu po osmih tednih rednega jemanja FHES začele zmanjševati genitalne bradavice. Po kakih štirih mesecih so popolnoma izginile. Tudi nekatere druge bradavice so odpadle ali izginile, in le nekaj se jih ni opazno spremenilo. Še bolj presenetljivo pa je bilo, da se je Bobovo znamenje na prsih zmanjšalo, njegova barva pa se je iz vranje črne posvetlila v temno rjavo.
Bob še vedno jemlje FHES. Ko sva se nazadnje srečala, ga je zanimalo, če morda FHES vpliva tudi na njegovo zmožnost erekcije, ki se je izboljšala. Povedal sem mu, da mi je tudi več drugih pacientov omenilo podobna pozitivna opažanja.
/…/

Antioksidanti in kožna znamenja
Kaj se je zgodilo z Bobom? Znano je, da herpes in večina bradavic nastanejo zaradi raznih vrst virusov. Kot vemo, z jemanjem FHES lahko spremenimo biološko okolje telesa, da se virusi v njem težje razmnožujejo. Bobov imunski sistem je izkoristil to priložnost in je bodisi obvladal viruse, bodisi zmanjšal njihovo število, tako da niso več mogli povzročati težav. Nekaj Bobovih bradavic je odpadlo, druge so se absorbirale, nekatere pa so ostale nedotaknjene. Poleg tega je antioksidantska moč FHES pomagala nevtralizirati del škode zaradi prostih radikalov, ki jih je povzročilo sonce. Bobova koža je postala gladkejša in nekatere starostne pege so izginile.
Čeprav Bobovega črnega kožnega znamenja nismo dali na biopsijo, se mi je zdelo vsaj predrakavo, če že ne kaj hujšega. Kot vemo, rak lahko nastane zaradi poškodb, ki jih povzročijo prosti radikali oziroma zaradi pomanjkanja kisika v tkivih. Vemo tudi, da rakave celice vsebujejo le malo ali nič H-. FHES oskrbi telo z ogromno količino antioksidantov; ti se zoperstavljajo škodi, ki jo povzročajo prosti radikali. Flanaganova sta prepričana, da FHES poveča koncentracijo kisika in H- elektronov v tkivih. V Bobovem primeru je videti, da so delovali vsi omenjeni dejavniki.
Opozorilo: Nikakor ne odobravam Bobovega ignoriranja sumljivih kožnih znamenj. Če vas skrbi kako znamenje na vašem telesu, se takoj posvetujte z zdravnikom.

Odstranitev zobnih oblog in erekcija
Po šestih mesecih jemanja FHES je Bob povedal, da ima dolgotrajnejšo erekcijo. Prav mogoče je, da je k temu pripomoglo njegovo splošno boljše počutje. Morda je bil tudi duševno bolj sproščen, ker ni več imel genitalnih bradavic. Ker pa tudi drugi pacienti poročajo podobno kot on, menim, da vendarle obstaja tudi telesni vzrok za to izboljšanje. Če FHES odstrani obloge z zob, potem lahko odstrani tudi obloge v arterijah, ki oskrbujejo penis s krvjo. Pa tudi boljša oskrba telesnih tkiv s kisikom bi lahko pripomogla k izboljšanju njegove spolne funkcije. Seveda bomo morali tudi glede tega počakati na rezultate nadaljnjih kliničnih preiskav.

Vir:
Meyers, R. (2005). FHES. Flanaganov kremen, obogaten z vodikom. Ljubljana: Miró Gomsi – samozaložba.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
09/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN