Prve izkušnje ameriških zdravnikov s FHES

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

Prva pričevanja o uporabi vode, oživljene s FHES, smo seveda dobili iz Združenih držav Amerike, »domovine« FHES. Naj uvodoma omenim izkušnjo dr. Billa Fondersa in njegovega pacienta D.C. (Lloyd, 1999). Po dolgoletnih težavah z nogami se je pri D.C.-ju končno razvila še gangrena. Potrebno bi ju bilo amputirati. D.C. je prosil dr. Fondersa za eksperimentalno zdravljenje v okviru njegovih raziskav. Nogi je resda obdržal, vendar nanju skorajda ni več mogel stopiti: skoraj ves čas sta krvaveli, mišice so se sušile (atrofirale), stalnih bolečin pa niso mogli dovolj ublažiti niti močna pomirjevala niti morfij. Zdravnik je z obžalovanjem ugotovil, da bo D.C. vse življenje ostal na vozičku.

D.C. se je nekega dne dal odvesti v trgovino z bio živili, da bi morda tam našel kako sredstvo proti bolečinam. Ponudili so mu FHES. Začel je jemati po dve kapsuli dnevno. Domači so bili skeptični: kako naj zaleže tako majhna količina FHES, potem ko veliki odmerki močnih zdravil niso pomagali. »Ne vem«, je dejal »na steklenički pač piše od dve do štiri kapsule na dan«. In zgodilo se je: bolečine so bile iz dneva v dan šibkejše in po treh tednih je D. C. že mirno spal. Rane so se zacelile in spet je stopil na noge. Svojega zdravnika je zaprosil za pojasnilo, kaj se z njim dogaja. Ganjeni dr. Fonders je iskreno priznal: »Ne vem, resnično ne vem«.

Dr. Fonders je nato temeljito proučil lastnosti FHES in ga začel priporočati tudi drugim svojim pacientom. Opazil je, da pomaga tako rekoč pri vseh vrstah obolenj. Pravi, da je FHES panaceja, ki učinkuje na vir (vseh) bolezni, saj odpravlja neravnovesje, ki privede do obolenj. Med njegovimi pacienti je bila tudi gospa J. M.. Leta 1986 se je zastrupila s kemikalijami in zdravniki so ocenili, da ima le tridesetodstotno možnost preživetja. Ostala je sicer živa, vendar s kroničnimi bolečinami v mišicah, duševno otopelostjo, poslabšanim vidom, moteno prebavo in drugimi težavami. Morala je pustiti službo. Deset let je preizkušala najrazličnejša sredstva, a bistvenega izboljšanja ni bilo. Potem je začela jemati FHES. V zelo kratkem času sta se ji izboljšala vid in sposobnost zbranega mišljenja. Kasneje so izginile bolečine, pa tudi prebava se je izboljšala. V času poročanja (1999) je že osemnajst mesecev uživala FHES brez kakršnihkoli neprijetnih stranskih učinkov (Lloyd, 1999).

Iz Združenih držav Amerike so prihajala tudi poročila zobozdravnikov.

Dr. Casper Trulach je opisal primer ženske, ki je prišla k njemu z izjemno hudim vnetjem ustne votline. Koža je bila tako odlepljena od dlesni in sten ustne votline, da so bili vidni razgaljeni živci. Zaradi neznosnih bolečin je pacientka lahko le na pol odprla usta, tako da zobozdravnik sploh ni mogel opraviti običajnega pregleda. Priporočil ji je izpiranje ustne votline s FHES (trikrat na dan po vsaj tri minute) in pitje vode s FHES. Na kontrolni pregled jo je naročil čez en teden, čeprav je dvomil, da se bo stanje izboljšalo v tako kratkem času. Bil je namreč vajen, da se že pri mnogo lažjih vnetjih opazni rezultati pokažejo šele po tednu in pol, in to ob uporabi močnih preparatov. Ko se je čez teden dni pacientka vrnila, je presenečeno ugotovil, da je njena težava tako rekoč odpravljena (Lloyd, 1999).

Dr. Frank Frenesiack, ki je prav tako že v prvih letih obstoja FHES svojim pacientom priporočal ta prehranski dodatek, je ugotovil, da v svoji dvajsetletni praksi še ni srečal tako učinkovitega sredstva kot je FHES (Lloyd, 1999). Po mnenju dr. Clintona Howarda pa FHES predstavlja obrat v zdravljenju s hrano (Howard, 1998).

Vir:

Howard, C. H. (1998). Microhydrin: An Overwiew; v Microhydrin: Technical Information. Dallas, Texas: Royal BodyCare Inc.

Lloyd, J. (1999). Longevity’s Missing Link: Wave 2 (magnetofonska kaseta). BGP.

 

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN