Šen, trdovratne kraste in šumenje v ušesu

Facebooktwitter

Šen (erizipel) je bakterijsko vnetje, ki ga najpogosteje povzročijo streptokoki. Prizadene vrhnje plasti kože, pa tudi limfne poti in bezgavke. Običajno se pojavi na obrazu ali na nogah. Pogosteje zbolevajo odrasli. Medicina zdravi šen z antiobiotiki, a ti včasih ne zaležejo dovolj. To se je primerilo tudi gospodu S. (63 let). Ker si je učinkovito pomagal s FHES, me je poiskal in povedal svojo zgodbo.

Pred dobrima dvema letoma mu je začela otekati leva noga malo nad gležnjem. Ker je v naslednjih treh dneh noga postajala vse bolj rdeča in boleča, je obiskal zdravnika, ki je ugotovil, da gre za šen, in mu predpisal šest dni antibiotične terapije.

Stanje se po tem še vedno ni normaliziralo. Gleženj je bil slabo gibljiv in če je nogo obremenil, ga je zabolelo. Včasih je zaradi tega šepal – “vlekel nogo za sabo”, kot se je izrazil.

Čez nekaj mesecev ga je pri delu v gozdu na prizadeto mesto udarila veja, tako da se je napravila rana. Ni se hotela zaceliti. Nekako po dveh mesecih je začel uživati po 3-4 kapsule FHES dnevno. V enem mesecu se je rana zacelila. Od šena je ostal nad gležnjem temen madež premera kaka dva decimetra. A vse odtlej se počuti dobro, noga je gibljiva in bolečin ni več.«

FHES jemlje redno že 20 mesecev. Ob tem je opazil še naslednje izboljšave: manjše je šumenje v ušesih, prenehalo je (prej pogosto) trzanje mišice na nogi, kraste na glavi, ki so bile posejane po lasišču kakšne štiri centimetre druga od druge, so izginile.

Pred nekaj dnevi je dobil krvne izvide. Zdravnica ga je pohvalila, da ima zelo dobro kri, kakršne že 15 let ni imel.

 

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
04/02/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN