Srčna aritmija in prebavne motnje

Facebooktwitter

Star sem 79 let. Že nekajkrat, nazadnje marca letos (2014), so mi opravili punkcijo prostate. PSA je pri meni pogosto povišan za 5 do 12 enot. Teoretično to pomeni sum na karcinom prostate. PSA pa je lahko povišan tudi iz drugih razlogov, pri meni konkretno zaradi luskavice. Po punkciji sem že imel hudo vnetje, zato so mi tokrat predpisali Ciprobay 500. Vnetju sem se res izognil, se je pa po štirinajstih dneh pričela tako močna negativna reakcija, da sem čutil, kot bi se mi porušil celotni organizem.

Krvni tlak se je močno povišal, pojavili sta se srčna aritmija in nespečnost, mučile so me bolečine v sklepih (gležnji, členki na desni roki, vratna vretenca in s tem v zvezi paralizirana leva roka, zatečeni gležnji na nogah). Sedaj mi je jasno, zakaj mi je urolog predpisal dve škatli analgetika Naklofena. Zaradi težav s srcem me je zdravnica pod nujno napotila v intervencijsko ambulanto. Ugotovili so le visok krvni tlak in aritmijo. Predpisali so mi tablete Concor. Ko sem naslednje jutro zaužil to tableto, se mi je, sicer že izjemno nizek pulz (40 utripov na minuto) tako znižal, da merilec tlaka ni zaznaval nobenega signala. Žena je hotela poklicati nujno pomoč, pa sem sam (v paniki) na hitrico poiskal rešitev. Imam tinkturo arnike (sicer za druge namene), pa sem nakapal nekaj kapljic v deciliter vode in to zaužil. Bil sem zaspan, zehal sem in najraje bi legel in zaspal. Zmagali sta trma in arnika. Čez nekaj časa je merilec ponovno zaznal utrip, nehal sem loviti zrak in se lotil dobre malice: Pršut, domač kruh in 2 dcl terana. Opomogel sem si in zvečer legel k počitku, pred tem pa vzel tableto Medexovega Baldrimeda za umiritev in proti nespečnosti. Sledile so prebavne motnje, črevesno vretje, pri zobozdravnici pa smo morali preložiti dokončno izdelavo spodnje proteze, ker sta mi na levi in desni strani pred tem »zapakirana« modrostna zoba pričela poganjati iz dlesni.

Na spletu sem poiskal pomoč pri aritmiji srca in našel prehranski dodatek MAP, ki ga priporoča znani raziskovalec dr. Iztok Ostan. Naročil sem tri doze tablet teh aminokislin. Najprej sem jih užival po 10 dnevno, po dveh tednih pa sem prešel na 5 tablet dnevno, kolikor jih uživam še danes. Istočasno sem nadaljeval s pitjem čaja – mešanice gloga, črne mete, korenine regrata in ožepka. Krvni tlak sem uspel znižati na normalo že po enem mesecu, aritmija pa se je umirila pred kakimi 14 dnevi.

Ostala je še slaba prebava, ki sem jo skušal regulirati s pitjem probiotika EM. Čeprav sem imel samo ostanek stare zaloge, ga je bilo dovolj, da se mi je stanje izboljšalo, še vedno pa ni dobro. Vretje je v glavnem prenehalo, le na blato moram še vedno tudi po trikrat na dan. Zjutraj na tešče zaužijem čajno žličko konopljinega olja. Morda je to vzrok? Ob vseh opisanih težavah mi tudi zatekajo gležnji, kar umirjam s kremo divjega kostanja, ki ji dodam nekaj olja črne kumine (imam namreč še luskavico, ki mi ob jemanju vseh preparatov tudi ponagaja). Že nekaj mesecev čakam na pregled pri kardiologu. Razen opisanih pripravkov ne uživam zdravil »uradne medicine«. Uživam pa še česnove perle, dražeje magnezija in cinka ter glukozamin zaradi bolečih sklepov.

Končno sem zmanjšal dnevno količino zaužitega MAP na 3 do 4 tablete na dan, vendar se mi je nato po večjem naporu (košnja trave, daljša hoja navkreber) zopet pojavila rahla aritmija, zato bom spet povečal odmerek. Vsekakor bom spet začel uživati tudi probiotik EM, za katerega že vem, da mi pomaga.

Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro!

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN