Ulcerozni kolitis, driske, kri v blatu

Facebooktwitter

Želela bi predstaviti svojo izkušnjo jemanja probiotika EM, za katerega sem izvedela od prijatelja, ki se že dlje časa ukvarja z raznimi terapijami in postenjem.

Stara sem 35 let. Že dlje časa, skoraj 15 let, imam postavljeno diagnozo kronično obolenje debelega črevesa, ulcerozni kolitis. Bolezen je dolga leta mirovala in mi ni povzročala nobenih težav, pred dvema letoma pa so se pojavile razne težave, vezane nanjo (driske, krči, sluz in kri v blatu). Najprej sem jih skušala odpraviti z različnimi vrstami probiotikov iz lekarne. Ker pa razen odprave krčev in krvi v blatu ni prišlo do izboljšav, sem se pri raziskovanju nadaljnjih možnosti »oborožila« s probiotiki EM. Nekako sem verjela, da se bo zadeva hitro spravila v red. Pričela sem z odmerkom 30 ml zjutraj in 20 ml zvečer. Po dveh tednih jemanja so krči popolnoma izzveneli, driska pa je bila še vedno prisotna. Odmerek sem potem povečala še za 20 ml dnevno, kar je pomenilo skupaj 70 ml. Probiotik sedaj jemljem že 5 mesecev. Driske so sicer še vedno prisotne, vendar ne več stalno – vsak teden mine po en dan do tri dni brez njih. Pri tem je treba poudariti, da že več let jemljem imunosupresive (kortikosterode), kar povzroča konstantno rušenje črevesne flore.

V kratkem bom povišala dozo probiotikov vsaj na 1 dcl dnevno, saj menim, da je to količina, ki zna pri meni vzpostaviti red v črevesju.

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link