Ulcerozni kolitis (proktitis)

Facebooktwitter

Star sem 35 let. Že dalj časa me muči ulcerozni kolitis (proktitis). Gre za kronično avtoimuno bolezen, podobno Crohnovi bolezni. Zaradi premočnega odziva imunskega sistema se vname sluznica v debelem črevesju. Za bolezen so značilne bolečine in napenjanje v trebuhu. Kot je značilno za bolnike s to boleznijo, je bila tudi moja težava pogosto odvajanje blata in kri v njem.

Pred letom dni sem začel uživati MAP (5 tablet na dan) in probiotik EM (0,3 dl dnevno). Odmerek probiotika EM sem postopno povečeval; sedaj spijem na dan po en deciliter.

Stanje se sicer zelo počasi, a vztrajno izboljšuje. Naj povem, da je probiotik EM kocka v mozaiku v celoti mojega zdravljenja. Prvo in glavno zdravilo je biološko pridelana, sveža hrana. Nato so dodatki (presni rastlinski proteini), veliko vode in zeliščnih čajev. Pri uživanju probiotika EM sem opazil zmanjšanje napihnjenosti in občasnih bolečin v trebuhu. Skratka, imam pozitivno mnenje glede probiotikov EM.

V tem času nisem nikoli prekinil uživanja tega probiotika, da bi preveril, kako bi se počutil brez. Toda, dokler se stanje vzdržuje in celo izboljšuje, bom vztrajal pri probiotiku EM, zeliščnih čajih in zdravi prehrani. Probiotik EM je resda nekoliko drag, vendar ker menim, da resnično pomaga, je stvar neprecenljiva – je eden od treh dejavnikov, ki mi vzdržuje stanje.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/08/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN