Ulcerozni kolitis šestnajstletne Maje

Facebooktwitter

Moja hči je stara šestnajst let. Tri leta in pol ima diagnozo ulcerozni kolitis. Ves čas bolezni je prisotna driska, občasno tudi kri in sluz na blatu. Zdravila se je že z vsemi zdravili, ki jih pozna uradna medicina (z medrolom, salofalkom, imuranom, dvema vrstama bioloških zdravil in še z nešteto drugimi zdravili). Jemala je tudi razne probiotike – tudi “na papirju” najmočnejšega, ki ima 100 milijard sevov na gram in vsebuje kar 8 vrst dobrih bakterij. Po probiotikih ima zelo močne vetrove in celo po uživanju probiotika z največ sevi na gram je blato ostalo smrdeče.

Zdravniki so predlagali odstranitev debelega črevesa, toda z alternativno medicino se ji je stanje dosti izboljšalo. Za alternativo sva porabili že celo premoženje. Kupili sva tudi aparat za bioresonančno terapijo, kar pa ni čisto nič pomagalo. Pomagale so ji samo medicinske pijavke (Poreč), vendar se ji je ob stresu kot v začaranem krogu zopet poslabšalo zdravstveno stanje.

Zdaj že mesec in pol jemlje prehranska dopolnila MAP (4 tablete na dan), FHES (4 kapsule na dan) in probiotik EM (0,3 dl zjutraj).

Blato smrdi veliko manj, vetrovi pa še ostajajo. Najhuje je ponoči. V povprečju gre trikrat na dan na stranišče.

Ker se ji je po uporabi vseh treh prehranskih dopolnil stanje izboljšalo, bo nadaljevala z njihovim uživanjem.

Prosim za nasvet. Zanima me, ali jemlje prehranska dopolnila v primerni količini, ali naj poveča odmerek.

Obupana mama

Opomba Iztoka Ostana  (27. 8. 2014):  

Za svetovanje pri prehrani bolnika so pristojni le zdravniki. Gospo sem poklical po telefonu in ji le kot informacijo povedal, da obstajata dve medicinski študiji (Fidone, 1999, Del Prete, 2001), v katerih so zdravniki bolnikom z ulceroznim kolitisom dodajali v prehrano MAP. V bistvu so celotno beljakovinsko prehrano zagotavljali z MAP. Zaradi prizadetosti črevesja so namreč bolniki beljakovinsko močno podhranjeni, saj beljakovine zelo težko prebavijo. V prvem primeru (Fidone,1999) so osemnajstletni pacientki dajali  po 20 tablet dnevno, razdeljenih v 3 obroke (5+10+5).  Del Prete (2001) je odmerjal količino MAP po formuli (za ženske): (telesna višina v CM – 100) x 0,8 x 0,4. Izboljšanje so zaznali v dveh tednih. Za 164 cm visoko žensko (kolikor je visoka Maja), bi to pomenilo dnevno približno 20 tablet MAP, razdeljenih v tri enake obroke.

Povedal sem ji, da smo prejeli do sedaj dve pričevanji bolnikov z ulceroznim kolitisom, ki uživata probiotik EM. Oba sta doživela izboljšanje stanja (ne ozdravitve). Eden uživa po 0,7 dl, drugi pa po 1,0 dl probiotika na dan.

Po moji metodi okrepitve ošibelih se je primerno najprej okrepiti z MAP (2 tedna), potem dodati probiotik EM (2 tedna), nato pa še FHES in bogate vire mineralov, vitaminov… (še 2 meseca). Ta metoda je namenjena ošibelim zdravim ljudem.

Literatura:

Del Prete, M. (2001): Le malattie infiammatorie intestinali: importanza diagnostica e terapeutica del MAP, La Medicina Biologica, Nº 3.

Fidone, B. (1999): Rettocolite ulcerosa idiopatica: Possibilità di integrazione della terapia allopatica con MAP (SON Formula®), Atti del 1º 

Congresso S.E.N.B., La Medicina Biologica, Nº 3.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Najstniki
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Rezultat raziskave
05/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN