Ulcerozni kolitis v remisiji

Facebooktwitter

Moj mož (57 let)  je imel 17 let ulcerozni kolitis. Nekateri zagoni so bili zelo težavni (izčrpanost, obilne krvavitve, velika potreba po nekajkrat na dan, blato tekoče  ipd.). Pred sedmimi leti je začel jemati imunosupresiv. Zdaj že tri leta ne jemlje več nobenih zdravil in se počuti dobro. Bi bila zanj primerna kakšna kura s prehranskimi dopolnili?

Gospe s Štajerske, ki nam je postavila zgornje vprašanje, sem poslal članek o avtoimunskih boleznih. Gospod se je pred dobrimi šestimi tedni odločil, da bo začel jemati OKA (po 8 tablet na dan). Pred tremi tedni je v prehrano dodal še po 0,5 dl bio probiotika EM, pred nekaj dnevi pa je odmerek zmanjšal na 0,2 dl na dan. Ob tem mi je gospa sporočila:

Moževo stanje je odlično, prebava in blato sta b.p. Že prve dni, ko je začel jemati po 8 tablet OKA na dan,  je rekel, da je občuti več energije.

 

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
15/02/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link