Ustavila napredovanje osteoporoze ob povečanem dnevnem odmerku OKA

Facebooktwitter

Osteoporoza je kronična bolezen, za katero je značilno zmanjšanje gostote kosti do take mere, da postanejo lomljive. Večinoma prizadene starejše ljudi, zlasti ženske. S staranjem se stanje bolezni praviloma slabša, kljub uživanju dodatnega kalcija, vitamina D in drugih hranil, ki jih predpiše zdravnik. V Sloveniji je pogostnost osteoporoze pri ženskah po 50. letu 27,5 %, pri osemdesetih ima to bolezen 40 % žensk, pri devetdesetih pa že dve tretjini. Potrebni so torej še dodatni prehranski ukrepi za preprečevanje propadanja kostne mase. Poglejmo, kako si je pri tem pomagala gospa T. (63).

Pri petinpetdesetih je dala izmeriti svojo kostno maso, saj se je zavedala nevarnosti, da bi se v tem življenjskem obdobju lahko pojavila osteoporoza. Pa je takrat ni bilo. Leto kasneje (torej pred sedmimi leti) je začela uživati aminokisline OKA – za izboljšanje splošnega počutja in za večjo varnost pred osteoporozo. Njen običajni odmerek je bil 6 tablet na dan. Ko si je pred dvema letoma (v starosti 61 let) dala ponovno izmeriti kostno maso, se je izkazalo, da ima osteoporozo. Zdravnica ni predpisala dodatnih vitaminov ali rudnin (kalcija …). Gospa T. je po lastni presoji povečala odmerek OKA na 10 tablet na dan. Pred kratkim si je dala ponovno izmeriti kostno maso in test je pokazal, da se stanje kosti v zadnjih dveh letih ni poslabšalo. Bila je zadovoljna, da se je pričakovano nadaljnje propadanje kosti ustavilo.

 

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje, nespremenjeno
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
31/03/2019
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link