V nekaj dneh opazno manjši trebuh ob jemanju bio probiotika EM

Facebooktwitter

V preteklih letih sem imela z bio probiotikom EM odlične izkušnje. Več let sem ga jemala redno, s kratkimi prekinitvami med eno in drugo plastenko. Moja prebava je postala stabilno odlična, blato je bilo optimalno in konstantno brez vonja, ni bilo napihnjenosti in vetrov … in tako sem se odločila, da poskusim narediti malo daljši premor. Ker pa živim zelo aktivno, pogosto ne opazim, kako hitro teče čas, in tako se je načrtovani malo daljši premor zelo zavlekel. K temu je prispevala tudi huda bolezen dveh bližnjih oseb, za kateri sem skrbela, in stres ob njuni smrti v razmaku dobrega meseca. Ni čudno, da sem ob vsem tem bila v hudem stresu in sem kar pozabila na svoje potrebe po zdravi hrani, počitku, sprostitvi … Kar se je začelo poznati tudi na prebavi. Ponovno so se pojavili predvsem vetrovi in močna napihnjenost. Skratka, skrajni čas, da sem spet posegla po probiotiku; kot ponavadi sem ga začela piti po 0,3 dl zjutraj na tešče.

V nekaj dneh so težave izzvenele. Trebuh je uplahnil, vetrov ni bilo več, blato je ponovno postalo čvrsto, pa tudi moje splošno počutje se je precej izboljšalo; po obdobju žalovanja in pridružene slabe prebave sem spet začutila opazno več energije in optimizma.

Razlika v moji silhueti pa je bila tako hitra in očitna, da sta kolegica in kolega, ki me poznata šele nekaj mesecev, izrazila zaskrbljenost, češ da sem nenadoma shujšala, predvsem v trebuh. Zbala sta se, da se me je morda lotila kakšna bolezen, zaradi katere sem začela hirati in mi zabičala, naj se vsaj dvakrat na teden tehtam, da ne bi preveč shujšala. Ko sem jima razložila, da zagotovo ne hiram, pač pa da se je izpraznil »balon« v trebuhu, in ko sem razložila, kaj je povzročilo tako spremembo, kar nista mogla verjeti.

 

 

Produkti: Probiotik EM
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
12/12/2021
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN