Več vitalnosti s FHES tudi ob nižji vrednosti hemoglobina v krvi

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

Naša družinska prijateljica /…/ se je po začetni skepsi odločila, da tudi sama preizkusi FHES. Takoj je občutila več moči. To je bilo na njenem običajnem dopustu v Bohinju, od koder sta se s soprogom podajala na okoliške planine. Tudi soprog je opazil njeno vitalnost in pripomnil, da je očitno v dobri kondiciji.

Kot redna krvodajalka je šla kmalu potem na krvodajalsko akcijo. Zelo pogosto je bila količina hemoglobina v njeni krvi na spodnji meji, ki je še primerna za krvodajalstvo, in ponavadi je že sama pred krvodajalsko akcijo čutila, ali je njena kri primerna za odvzem. Po uživanju FHES je bila prepričana, da bo količina hemoglobina v njeni krvi tokrat visoka, saj je bilo njeno počutje odlično. Pa se je pokazalo, da je bila, kot ponavadi, na spodnji meji.

Ob tem se pojavi vprašanje, ali gre pri FHES za namišljeni učinek (placebo) ali pa gre v resnici za izboljšanje telesnega počutja in delovanja našega organizma. Študije kažejo, da FHES dejansko poveča energetsko učinkovitost celic.

FHES – podobno kot sveži sokovi – vsebuje množico koloidov, ki pripomorejo k razlepljanju krvničk. Te so zato sposobne prenesti po krvi več kisika, ki je ključnega pomena za proizvodnjo energije (ATP) v celicah. Posledica je lahko občutenje večje vitalnosti. Še preden je bil ustvarjen FHES in so bili na voljo le prvotni Flanaganovi koloidi, sta dr. Flanagan in njegova soproga Gael Cristall ponudila vodo s temi koloidi domači psički Wishes. Od starosti je bila že tako onemogla, da je na sprehodih po gozdu komaj zmogla prestopati ležeče hlode. Po treh tednih pitja s koloidi obogatene vode jih je spet veselo preskakovala. Z enako vodo sta povrnila življenjske moči še prijateljevemu ostarelemu konju in okrepila njegove kobile, pa pozdravila dirkalne konje v kobilarni (Ostan et al., 2001). Skratka, že zgolj koloidi v vodi lahko predstavljajo vir dodatne energije. A FHES daje še več, saj vsebuje poleg koloidov tudi anionski vodik. Z njim se poveča učinkovitost proizvodnje celične energije. Preizkus na celicah je pokazal, da se ob uživanju FHES količina proizvedene celične energije (ATP) poveča za petkrat (Stephanson, Flanagan, 2004: 82), ne da bi povečali količino hrane. Pri isti količini zaužitih energetskih virov so celice torej sposobne ustvariti bistveno več energije (več o tem v zadnjem poglavju).

Telo potrebuje energijo za opravljanje vsakodnevnih telesnih dejavnosti. Dodatna celična energija pa je pomembna za hitrejšo regeneracijo prizadetih organov, za obrambo proti boleznim in tudi za lažje premagovanje duševnih naporov; je osnova za boljše opravljanje vseh procesov v naših celicah in organih.

Literatura:

Ostan, I., Ambrozius, B., Ostan, A. (2001). Osnove upravljanja s človeškimi viri (1): Ko zdravila odpovedo. Ljubljana: Aura.

Stephanson, C. J., Flanagan, P. G. (2004). Differential Metabolic Effects on Mitochondria by Silica Hydride Using Capillary Electrophoresis. J Med Food 7(1), 79-83.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika, Pričevanje zdravnika, Rezultat raziskave
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN