Zaustavila napredovanje osteoporoze

Facebooktwitter
Pozdravljeni, odzivam se na vaše vprašanje o morebitnih izkušnjah v zvezi z osteoporozo in uživanjem dopolnil iz vašega prehranskega sistema. Moja izkušnja se nanaša na uživanje aminokislin OKA. Uživala sem jih  pred štirimi leti. Prvi mesec sem jemala po 2 dve tableti na dan, potem pa sem postopoma povečevala dnevni odmerek do 5 tablet na dan. V celoti je to trajalo 6 mesecev. Po meritvi kostne mase, ki je sledilo, sem bila zadovoljna, saj se bolezen ni poslabševala, kot je bilo v času pred tem poizkusom.

Kljub spodbudnim rezultatom sem iz finančnih razlogov potem prenehala uživati OKA. V naslednjih treh letih se je stanje osteoporoze na hrbtenici poslabšalo za 9,5%, na kolku pa za 4,5% (tako piše v izvidu). Vmesnih merjenj kostne gostote nisem imela.

Sedaj imam 51 let in sem že skoraj 4 leta v bolniškem staležu, ker je zaradi izgorelosti telo na splošno zelo opešalo. Beljakovin uživam malo, saj jih težko prebavljam. Vaše vprašanje me je spodbudilo, da bom kljub pomanjkanju sredstev dobro premislila o ponovnem uživanju OKA. Ugotavljam, da je bila to dobra investicija v moje zdravje.
Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
02/05/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link