Zaustavila napredovanje osteoporoze

Facebooktwittergoogle_plus
Pozdravljeni, odzivam se na vaše vprašanje o morebitnih izkušnjah v zvezi z osteoporozo in uživanjem dopolnil iz vašega prehranskega sistema. Moja izkušnja se nanaša na uživanje aminokislin OKA. Uživala sem jih  pred štirimi leti. Prvi mesec sem jemala po 2 dve tableti na dan, potem pa sem postopoma povečevala dnevni odmerek do 5 tablet na dan. V celoti je to trajalo 6 mesecev. Po meritvi kostne mase, ki je sledilo, sem bila zadovoljna, saj se bolezen ni poslabševala, kot je bilo v času pred tem poizkusom.

Kljub spodbudnim rezultatom sem iz finančnih razlogov potem prenehala uživati OKA. V naslednjih treh letih se je stanje osteoporoze na hrbtenici poslabšalo za 9,5%, na kolku pa za 4,5% (tako piše v izvidu). Vmesnih merjenj kostne gostote nisem imela.

Sedaj imam 51 let in sem že skoraj 4 leta v bolniškem staležu, ker je zaradi izgorelosti telo na splošno zelo opešalo. Beljakovin uživam malo, saj jih težko prebavljam. Vaše vprašanje me je spodbudilo, da bom kljub pomanjkanju sredstev dobro premislila o ponovnem uživanju OKA. Ugotavljam, da je bila to dobra investicija v moje zdravje.
Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Odrasli od 50-59 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
02/05/2018
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan