Zakaj je dobro uživati FHES z modrozelenimi algami?

Facebooktwitter

Odlomek iz knjige Ostan, I. (2013). Žive vode. Ljubljana: Ara.

Modrozelene alge sodijo med »zelena superživila«. V to skupino sodi tudi sok pšeničnih bilk. Vse so zelo bogate z rudninami, vitamini in fito snovmi. Sok pšeničnih bilk ima prednost pred algami, ker vsebuje tudi živo vodo. FHES oživlja vodo, je pa vitaminsko in rudninsko reven oziroma »prazen«. Če ga kombiniramo z modrozelenimi algami, dobimo, če poenostavim, potencirano obliko soka pšeničnih bilk. Poleg tega so modrozelene alge tudi dober vir maščob omega 3, ki jih je v soku pšeničnih bilk manj.

V prodaji so tri vrste modrozelenih alg: spirulina, klorela in klamatske alge. Vse so prehransko bogate, a ne vsebujejo rudnin in vitaminov v enakem razmerju, pa tudi ne v idealnem razmerju za človeka (to velja tudi za sok pšeničnih bilk). Zato je dobro poleg raznovrstne hrane uživati tudi razne vrste alg in zelenih mešanic, ki vsebujejo tudi dehidrirane sokove raznih žit.

 

Produkti: FHES, Spirulina
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Rezultat raziskave
29/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link