Alergija na pike, težko dihanje in vnetje dlesni – primer dr. Meyersa

Facebooktwitter

Zdravnik dr. Ron Meyers je prvi sistematično preizkušal učinke FHES v klinični praksi in je svoje ugotovitve tudi prvi objavil v knjižni obliki. Tu je odlomek iz njegove knjižice o FHES:

Marilyn sem pogosto srečeval na kliniki. Bila je bleda, bolehna in zelo mirna ženska. Kadar sem govoril z njo, se mi je zdelo, da le s težavo razume moje nasvete za izboljšanje zdravja. Razen tega je tudi kronično težko dihala. Sama sicer ni kadila, je pa kadil njen mož, in odraščala je ob starših, ki sta bila strastna kadilca.

Nekega popoldneva se je oglasila pri meni z veliko rdečo oteklino na nogi. Dan poprej jo je pičila rdeča mravlja. Bila je alergična na pike takih mravelj; močno jo je bolelo in srbelo. Po preteklih izkušnjah je sklepala, da bosta bolečina in srbenje trajala najmanj dva tedna. Ob opravljanju kliničnih preizkusov sem pred tem že pomislil, da bi morda FHES pomagal pri strupenih ugrizih in pikih. Zato sem vprašal Marilyn, če bi želela ugotoviti, ali bi FHES omilil reakcijo njenega telesa na ugriz. Na njenem obrazu se je zarisala zaskrbljenost. »Dr. Meyers, saj veste, da težko požiram tablete«.
»Poskusiva takole,« sem rekel. »Vsake tri ure vmešajte kapsulo FHES v kozarec dobre vode in jo popijte. Voda bo imela približno tak okus kot sodavica. »Veste, da še aspirina ne morem spiti, kadar me boli grlo, a to bom zmogla,« je olajšano odvrnila Marilyn. Dal sem ji dovolj kapsul FHES za naslednja dva tedna.
Ko sem Marilyn spet videl, je bila opazno spremenjena. Že po prvem užitju FHES sta po dveh urah izginili bolečina in srbečica. Še bolj pa jo je presenetilo dejstvo, da je mnogo lažje zadihala. Besede so kar vrele iz nje: »Nič več ne hlastam za zrakom. In, veste kaj? Dopoldne sem šla k zobozdravniku na kontrolni pregled. Vedno sem imela veliko zobnih oblog in zadnjič mi je zobozdravnik rekel, da bom morala na operacijo zaradi vnetja dlesni. Danes pa je ugotovil, da le niso v tako slabem stanju, kot se mu je zdelo. Zaenkrat lahko počakam, pa bomo videli, kaj bo. Pa še nekaj. Zdi se mi, da tudi pomnim bolje kot prej.«
Take plohe besed iz njenih ust nisem slišal še nikoli.
/…/

Alergijska reakcija na pik insekta
Domnevam, da je negativni naboj FHES nevtraliziral pozitivni naboj mravljinčjega strupa. Včasih se to zgodi kar hitro. Otekline, ki jih povzročijo najrazličnejši vzroki, se ob uživanju FHES pogosto dramatično zmanjšajo v prav kratkem času.

Olajšano dihanje
Najverjetneje je Marilyn začela lažje dihati, ker so njene celice zaradi Microclustrov v FHES lahko dobile iz krvi dovolj kisika. Več kisika je najbrž prišlo tudi v njene možgane, zato je postala duševno budnejša.

Izboljšano zdravje dlesni
Marilynin imunski sistem je izkoristil zmanjšano sposobnost razmnoževanja bakterij, do katere je prišlo zaradi rahlega pomika v bazičnost ob jemanju FHES. Zato se je vnetje v ustih lahko zmanjšalo. Ker Marilyn ni mogla pogoltniti kapsule, je raztopina FHES prišla v stik tudi z njenimi zobmi. Nekaj H- se je najbrž vezalo na pozitivni naboj bakterij v zobnih oblogah in jih nežno odstranilo. Pacientom z zobnimi oblogami priporočam, da zobe krtačijo ali splakujejo s FHES.

Vir:
Meyers, R. (2005). FHES. Flanaganov kremen, obogaten z vodikom. Ljubljana: Miró Gomsi – samozaložba.

 

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Ni podatka
Vrsta primera: Pričevanje zdravnika
09/10/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN