Borisov diabetes – 2. del

Facebooktwitter

Pred časom sem vam že posredoval izkušnje svojega sorodnika Borisa (67 let) v zvezi z njegovim diabetesom in uživanjem FHES. Včeraj mi je sporočil še nadaljnje navdušujoče novice.

Naj najprej povzamem: Boris ima že več let težave s previsoko ravnjo krvnega sladkorja. Vsakodnevno mora jemati zdravila in se držati predpisane polnovredne prehrane. Ob jutranjem merjenju je bila vrednost sladkorja v krvi pogosto med 12 in 15. Predpisane prehrane se namreč pogosto ni uspel držati. Odpovedovati mu je začela trebušna slinavka. Zadnje tri mesece pa vzame po dve kapsuli FHES vsako jutro na tešče. Po dvotedenski rabi je pričel opažati stabilnejše stanje krvnega sladkorja. V zadnjem mesecu krvni sladkor ni nikdar presegel vrednosti 6,5. Tudi diete se drži bolj dosledno. Ocenjeval je, da mu FHES znižuje vrednost sladkorja za eno enoto tudi ob dnevih, ko se pregreši. No, tako je bilo …

Sedaj pa novost: Pred nekaj dnevi si je privoščil glede na svoje stanje povsem neprimerno hrano. Že kosilo je bilo obilno, z beljakovinami in domačimi sladicami. Prav tako večerja, ko je pojedel zrezek s testeninami ter kasneje še pet domačih krofov, dobro napolnjenih z marmelado. Kot pravi, je potem prav sladko zaspal.

Naslednje jutro, ko si je izmeril sladkor, je napeto pričakoval rezultat. Po večletnih izkušnjah je pričakoval vrednost vsaj 13, meritev pa je pokazala točno 6. Bil je nadvse zadovoljen. Zasluge za to pripisuje le kapsulam FHES, saj česa drugega, razen že več let predpisanih zdravil, ne uporablja. Opaža, da z uporabo FHES sladkor v krvi nikdar več ne dosega kritičnih ravni, niti takrat, ko ne poskrbi za uravnoteženo prehrano. Zato bo nadaljeval z uporabo FHES, v upanju, da mu bo morda nekoč že sam FHES zadostoval za uravnoteženo stanje krvnega sladkorja.

Ob zadnjem pregledu pred dobrim mesecem dni ga je zdravnik pohvalil. Stanje je bilo zelo dobro, nevarnosti za prenehanje delovanja trebušne slinavke ni bilo več. Zdravnik mu je celo zmanjšal dnevni odmerek potrebnih tablet.

Produkti: FHES
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN