Celo majhni odmerki MAP utegnejo koristiti

Facebooktwitter

Proizvajalec priporoča uživanje MAP kot prehranskega dopolnila v odmerkih od 3 do 5 tablet na dan. Pri manjših odmerkih pogosto ni zaznavnih izboljšav. Toda če je oseba beljakovinsko zelo podhranjena, lahko začuti učinke tudi pri manjših odmerkih MAP.

Pri obolenjih prebavil je organizem pogosto beljakovinsko podhranjen. Tu je primer gospoda z ulceroznim kolitisom:

60-letnemu gospodu z ulceroznim kolitisom so zaradi poslabšanja bolezni operativno odstranili debelo črevo. Po operaciji je njegov imunski sistem ošibel, tako da so se mu v ustih naredile boleče afte. Težko je jedel in močno je shujšal.

Nato je tri mesece po kosilu jemal po eno tableto MAP.

Njegovo stanje se je močno popravilo. Okrepil se je, pridobil je na teži, bolje se je počutil in afte so izginile.

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Stari 60 let in več
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
09/12/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link