Crohnova bolezen 35-letne Primorke

Facebooktwitter

Stara sem 35 let. Diagnosticirali so mi Crohnovo bolezen, visoko zakisanost. Pogosto sem utrujena.

Začela sem uživati probiotik EM: zjutraj in zvečer po 0,25 dl. Sledila je slabost in še večja utrujenost. Vztrajala sem dva meseca. Po posvetu z dr. Ostanom sem začasno prenehala jemati probiotik EM in začela uživati MAP (zjutraj in zvečer po 2 tableti), da bi se najprej okrepila. Po šestih tednih jemanja MAP sem v prehrano dodala še probiotik EM. Nadaljevala sem torej z uživanjem MAP in dodala 2 x 1 zamašek probiotika (zjutraj in zvečer), skupaj torej po 0,2 dl probiotika EM. Takoj naslednji dan po zaužitju enega zamaška probiotika EM sem se počutila zelo slabo in imela sem glavobol. Simptomi so počasi izginili.

V času jemanja MAP in probiotika EM sem uživala tudi kortikosteroide, ki imajo negativne stranske učinke na telo in črevesno floro.

Naslednji mesec imam magnetno resonanco tankega črevesja.

Kakovost spremembe: nespremenjeno, začasno poslabšanje
Starost: Odrasli od 20-49 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
18/09/2014
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link