Deklica se je razcvetela

Facebooktwitter

Zavzeti oče sedemletne deklice nam je januarja letos poslal naslednje pričevanje:

»Hčerka je že pri dveh letih prestala operacijo na srčku. Zakrpali so ji luknjici na preddvoru in na prekatu. Posledično je nastalo omrtvičenje (pareza) leve prepone. Bila je na kisiku približno dve leti. Ogromno sem preizkusil in ugotavljal, kako bi dosegel izboljšanje njenega stanja. Ugotovil sem, da ji je 400 IE vitamina D na teden precej zmanjšalo vnetja respiratornega sistema. Ribje olje, vitamin C, kalcij, magnezij ter cela paleta vitaminov, ki ji jih dodajam med jedjo vsak dan, so veliko pripomogli k izboljšanju. Na Polikliniki so se precej zavzeli zanjo in na srečo niso ugotovili alergij na nobeno hrano.

Pri sedmih letih bi morala tehtati od 28 do 30 kg, pa jih ima le 22,3. Visoka je 120 cm. Sicer je zelo živahen otrok in hodi celo na gimnastiko. Je pa drobne postave in pogosto zboleva. Na polikliniki smo dobili posebna prehranska navodila, da bi pridobila na teži. Uspe nam ‘spraviti par kil gor’, pa pride bolezen in spet shujša«.

Ob začetku letošnjega leta so hčerki dajali po eno zdrobljeno tableto OKA zjutraj in zvečer, sedaj jih uživa po 5 na dan.  »Pri nas so se tablete OKA izkazale kot odlične«, je oče zapisal v pismu hčerkinemu zdravniku. Deklica je pridobila na moči, pridobiva na teži in višini, je bolj odporna. Ob tem uživa tudi po 0,3 probiotika EM dnevno (1/2 razredčenega z vodo), ker je zaradi vnetja ušesa dobivala antiobiotike in je pogosto odvajala blato. »FHES pa začnem dodajati v slučaju, da je močno prehlajena in se tako v veliki večini primerov izognemo antibiotiku «, je še zapisal.

Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Otroci do 10 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
11/07/2017
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link