Doziranje OKA pri otroku

Facebooktwitter

Pozdravljeni, zanima me optimalno doziranje OKA aminokislin za otroka, 7 let starega sinčka, ki tehta 20 kg. Hvala in Lep pozdrav …

 

Odgovor g. Ostana:

V prvem obdobju življenja ima otrok precej povečane potrebe po beljakovinah, po tretjem letu starosti se neto potrebe po beljakovinah postopoma približujejo 0,4 g na kilogram idealne telesne teže. Če vaš 7-letni sin ne bi jedel nobenih drugih virov beljakovin in je njegova idealna telesna teža omenjenih 20 kg, bi vse svoje dnevne potrebe po beljakovinah zadovoljil z 8 tabletami OKA. V praksi pa seveda otrok uživa tudi druge vire beljakovin. Za natančen izračun bi bilo potrebno upoštevati, koliko beljakovin običajno zaužije  z običajnimi živili in koliko potreb po beljakovinah ostane nepokritih.

Kot grob približek pa podajam naslednjo oceno: s 5 tabletami OKA dnevno si odrasel človek ob običajni prehrani že kar dobro popravi beljakovinsko prehranjenost, 3 tablete na dan pa so bolj za vzdrževanje izboljšanega stanja. To velja za odrasle.

Na drugi strani je primer dojenčice (7 mesecev), ki je zaostajala v razvoju. Z eno tableto OKA dnevno (zdrobljeno v mleko) je v dobrih dveh mesecih dohitela v razvoju sovrstnike.

Za sedemletnega otroka bi tako dejal, da sta dve tableti OKA že lep dnevni odmerek; če je iz raznih razlogov potrebno več beljakovin (razvojni zaostanek, posledice kake bolezni, športna aktivnost), pa več.

Presežek OKA otroku ne bo škodil, trpela bo le vaša denarnica.

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Otroci do 10 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
16/11/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN