Doziranje OKA pri otroku

Facebooktwitter

Pozdravljeni, zanima me optimalno doziranje OKA aminokislin za otroka, 7 let starega sinčka, ki tehta 20 kg. Hvala in Lep pozdrav …

 

Odgovor g. Ostana:

V prvem obdobju življenja ima otrok precej povečane potrebe po beljakovinah, po tretjem letu starosti se neto potrebe po beljakovinah postopoma približujejo 0,4 g na kilogram idealne telesne teže. Če vaš 7-letni sin ne bi jedel nobenih drugih virov beljakovin in je njegova idealna telesna teža omenjenih 20 kg, bi vse svoje dnevne potrebe po beljakovinah zadovoljil z 8 tabletami OKA. V praksi pa seveda otrok uživa tudi druge vire beljakovin. Za natančen izračun bi bilo potrebno upoštevati, koliko beljakovin običajno zaužije  z običajnimi živili in koliko potreb po beljakovinah ostane nepokritih.

Kot grob približek pa podajam naslednjo oceno: s 5 tabletami OKA dnevno si odrasel človek ob običajni prehrani že kar dobro popravi beljakovinsko prehranjenost, 3 tablete na dan pa so bolj za vzdrževanje izboljšanega stanja. To velja za odrasle.

Na drugi strani je primer dojenčice (7 mesecev), ki je zaostajala v razvoju. Z eno tableto OKA dnevno (zdrobljeno v mleko) je v dobrih dveh mesecih dohitela v razvoju sovrstnike.

Za sedemletnega otroka bi tako dejal, da sta dve tableti OKA že lep dnevni odmerek; če je iz raznih razlogov potrebno več beljakovin (razvojni zaostanek, posledice kake bolezni, športna aktivnost), pa več.

Presežek OKA otroku ne bo škodil, trpela bo le vaša denarnica.

 

 

Produkti: OKA (angl. MAP)
Kakovost spremembe: izboljšanje
Starost: Otroci do 10 let
Vrsta primera: Pričevanje uporabnika
16/11/2016
  • OSNOVNA DOPOLNILA

  • DRUGA DOPOLNILA

  • STANJE/BOLEZEN

OBVESTILO!

Na tej strani uporabljeni izrazi  MAP, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan

OBVESTILO!
Na tej strani uporabljeni izrazi  OKA, probiotiki EM in FHES niso komercialna imena dopolnil, pač pa označujejo le določene tipe produktov. Konkretni produkti teh tipov so se v času spreminjali. Nekatera pričevanja so bila pridobljena v preteklosti ali pa v tujini z nekoliko drugačnimi variantami produktov teh tipov, kot so sedaj v prodaji v Sloveniji. Na tej spletni strani objavljene informacije so zgolj informativnega značaja. V primeru bolezni ali nosečnosti so za svetovanje pri prehrani pristojni le zdravniki. Avtor ne prevzema odgovornosti za uporabo tu objavljenih informacij v zdravstvene namene.

Dr. Iztok Ostan
close-link